Hanjuso Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 >>link<< Otoz chcialbym udostepnic dla ogolu ludzkosci moj silnik FPP w 3d. Jakis miesiac temu napisalem go sobie, chcialem zrobic z tego mini gierke fps multiplayer, ale wylacznie z powodu lenistwa skonczylem na tym oto silniku. Dziala on na zasadzie tworzenia wielu spritow wielkosci rooma, odpowiadajacych za okreslona wspolzedna Z. Nie wiem za bardzo jak to wytlumaczyc, obiekt po prostu sprawdza ktory sprit odpowiada za wysokosc w ktorej przebywa, i jezeli przed nim jest 'plama' na tym spricie, znaczy ze tam cos jest. Owe sprity sa generowane automatycznie, na poczatku gry, przy uzyciu surface'ow. Wady: -sporo czasu sie 'odpala' -zabiera duuuzo RAM'u Zalety: +szczegolowosc terenu nie ma zadnego wplywu na szybkosc (nie wliczajac w to wyswietlania terenu ;p) Tak wlasciwie to watpie ze komus bedzie sie chcialo w to wglebiac, ale jakos tak zapodalem to tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Stary więcej wiary w siebie - silnik jest OK. Pobawiłem się nim i stwierdzam, że odwaliłeś kupe dobrej robory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Hanjuso jeżeli będę miał jakieś problemy z 3D to będę walił do ciebie :P Bardzo fajny silnik.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
entrixo Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Hmmm... Komputer mi się zaciął gdy to próbowałem włączyć a grafe mam 256mb procek 2.5ghz dziwne zacina ... nie powinno się zacinać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Świetny silnik! Możesz się spodziewać że w niedługim czasie 123el zrobi grę na nim ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 A mnie w ogóle nie działa... :( Po załadowaniu gry, stoi ona ciągle nieruchomo i gdy próbuję zrobić cokolwiek, wyskakuje mi "brak odpowiedzi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Dawidsu, moze masz za malo ramu, w procesach pokazuje mi, ze uzywa 280mb, lub za krotko czekales :) odpala sie 10-15 sekund (u mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Listopada 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Mi natomiast działa... za szybko. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Taka mala informacja(dla ludzi z kompami-rakietami ;p) przytrzymujac q limit fps ustawia sie na 30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
entrixo Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 A mnie w ogóle nie działa... Po załadowaniu gry, stoi ona ciągle nieruchomo i gdy próbuję zrobić cokolwiek, wyskakuje mi "brak odpowiedzi". A mnie w ogóle nie działa... Po załadowaniu gry, stoi ona ciągle nieruchomo i gdy próbuję zrobić cokolwiek, wyskakuje mi "brak odpowiedzi".u mnie identycznie... ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja sam zrobiłem podobny i niezurzywa prawie rama, ale kamera nie rusza się w góre i dół :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 U mnie chociaż wcisnę q gostek chodzi mi kosmicznie szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja sam zrobiłem podobny i niezurzywa prawie rama, ale kamera nie rusza się w góre i dół :PKażdy program "zużywa rama" ~.~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Hanjuso ,mi błąd wywala: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Muwiłem że prawie! Popracuj nad ortografią, bo posypią się następne warny. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 U mnie chociaż wcisnę q gostek chodzi mi kosmicznie szybko. Jaki masz procesor, karte i ile ramu? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bot Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 jeśli tobie nie chodzi to pewnie masz niezarejestrowanego gm 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Mnie? Mnie chodzi doskonale ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Adam, musiales cos zmienic w grze, lub zle ci sie sciagnelo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Jaki masz procesor, karte i ile ramu? 1 GHz 382 Ramek Grafa 32MB jeśli tobie nie chodzi to pewnie masz niezarejestrowanego gm 6 GM mam zarejestrowany Adam, musiales cos zmienic w grze, lub zle ci sie sciagnelo. Chyba źle się ściągnęło bo nic nie zmieniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 hm... ale dlaczego ten gostek tak szybko biega w tym silniku? ale oprocz tego extra silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 hm... ale dlaczego ten gostek tak szybko biega w tym silniku? To nie problem zmniejszyć speed. A silnik wypasiony,tylko nic z kodu nie zrozumiałem,bo nigdy nie robiłem 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi