gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam! Jestem aspirującym programistą, a w tym temacie chciałbym wielmożnej społeczności GMCLAN'U zaprezentować moją pierwszą grę w GM, w którym "siedzę" sierpnia tego roku. Ad rem: ZDJĘCIE ZDJECIE1 ZDJECIE2 ZDJECIE3 Autor: gilos99 Muzyka: internet Dźwięki: internet Grafika: gilos99 Opis Mały potworek Togo, jak to robi codzień, czyści swoje porcelanowe figurki. Najważniejszą z nich- ogromnego mamuta, trzymał w ukryciu. Jednak, gdy dzisiaj chciał wypolerować, już i tak czystego słonika, miejsce pozostawione mamutowi stało puste! Togo nie zamierzał się poddać, i ruszył w niebezpieczną podróż... Download v1.0.0.2 (120 mb) Proszę o krytykę, ocenę oraz opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie mam zamiaru pobierać 120 MB. Nie zachęciłeś mnie. Pokaż może jakieś screeny z gry. Edit: Screeny pokazują coś ciekawego. Ale to dalej wygląda na kiepską platformówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 8 Grudnia 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 brzmi zdecydowanie ambitniej niż większość tutejszych pierwszych gier, ale fakt - daj screeny z samej gry i wrzuć wersję bez muzyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Sorry ale gra została stworzona w GM 8 którego usunąłem ze względu na nowego GM:S i nie mogę usucnąć muzykę. Wiem, że 120 mg to ogromna wielkość jak na grę indie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Muszę jeszcze wspomnieć, że gra jest trudna miejscami dla niektórych arcytrudna, przejście gry zajmuję od półgodziny do dwóch, posiada ona 45 misji etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dlaczego nie możesz usunąć? 120MB? Niesamowicie dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dlaczego nie możesz usunąć? 120MB? Niesamowicie dużo. Jak już wspominałem, zmieniłem wersję GM'a i nie mogę otworzyć plik z GM 8 do GM:S 1.3. Starego GM'a usunąłem, był mi już zbędny. Przepraszam za utrudnienia, bardzo bym był wdzięczny jak by ktoś to pobrał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Teraz już wiem, że nie powinienem dodawać dźwięku w formacje WAV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A jaki problem z reinstalacją GM8? Przecież kupiłeś legalnie..prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A jaki problem z reinstalacją GM8? Przecież kupiłeś legalnie..prawda? Wiem, że to było debilne ale GM8 to był pirat i chciałem się go pozbyć. Teraz pracuje na GM:S zaporzyczonym od kolegi (sam nie wiem skąd go ma ale zapewniał, że kupiony (pożyczenie to chyba też piractwo? nwm)). Jak nie pobierzecie, rozumiem, wiem, że 120 mg to duża waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Edit: Screeny pokazują coś ciekawego. Ale to dalej wygląda na kiepską platformówkę. No i trafiłeś! Gra miała od początku w swoich zamierzeniach, że będzie normalną, zwykłą platformówką, gdyż jest pierwszą moją grą w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Sorry ale gra została stworzona w GM 8 którego usunąłem ze względu na nowego GM:S i nie mogę usucnąć muzykę. Wiem, że 120 mg to ogromna wielkość jak na grę indie. To zrób grę jeszcze raz na pewno nie zajmie to już 4 miesięcy co najwyżej 2 tygodnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Grudnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dźwięki wav bardzo dobrze się akurat kompresują, więc coś innego jest powodem. Jakieś included files czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 To zrób grę jeszcze raz na pewno nie zajmie to już 4 miesięcy co najwyżej 2 tygodnie. :) Zważając na silnik stworzony za pomocą ''klocków'' a nie GML nawet w 1,5 tygodnia, alewolę skupić się na kolejnym projekcie. Próbuję to jeszcze skompresować jak się nie uda to się poddaję. Ale możecie być pewni, że zobaczycie jeszcze temat TogoWorlda, gdyż zamierzam w przyszłości go kontynuować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dźwięki wav bardzo dobrze się akurat kompresują, więc coś innego jest powodem. Jakieś included files czy coś? Jestem pewny, że to wina dźwięku. Największy rozmiar z nich to: 40 MG! Reszta to po 2 MG, a cał gra ma pewnie 30/60 MG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Poważnie? Serio, ogarnij te dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Poważnie? Serio, ogarnij te dźwięki. Wiem tylko jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DangBean Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wiem tylko jak? np. Wavosaur jest darmowy i prosty w obsłudze. Nie potrzeba godziny muzyki. Bitrate nie musi być 256k. Nie każdy gracz to audiofil ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 W ustawieniach każdego dźwięku można podać rodzaj kompresji. W grze powinny być OGGi/MP3 które naprawdę mało zajmują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Waga gry zniechęca do pobieranie. Tymbardziej że jakoś nie idzie z parą z wagą w tym przypadku. Jak na pierwszą gre nie jest źle, ale super też nie :) Grafika nie do końca pasuje do siebie co razi w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Może filmik mojego kolegi zachcęci was do pobrania xD FILMIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Może filmik mojego kolegi zachcęci was do pobrania xD FILMIK Wątpię. Wuiesz, mnie tam 120MB nie boli. Mamy 2 dekadę XXI wieku, net zakrzaczyście szybko... ale co z tego jak serwis limituje do 200kb/s. Szybciej pobieram FullHD pełnometrażówki z torrentów niż to. Edit: To tak: Jakośc graficzna i dźwiękowa dużo za niska na taką wagę i taki czas pobierania. Muzyka słyszana tylko w prawym uchu irytuje, precyzyjna kolizja to bardzo słaby pomysł a trudność poziomów wzrasta i spada nieregularnie, co wywołuje frustrację gracza. Weź zainstaluj GM 8 i napraw to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ta muzyka nie jest z gry, tylko została dodana do filmu :) Dziękuję za opinię(zresztą chyba pierwszą na temat gry a nie 120 MB). Smutno mi to stwierdzać ale chyba nic z tej gry nie wyjdzie, więc ją zostawiam taką jaką jest i biorę się za inny projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wątpię. Wuiesz, mnie tam 120MB nie boli. Mamy 2 dekadę XXI wieku, net zakrzaczyście szybko... ale co z tego jak serwis limituje do 200kb/s. Szybciej pobieram FullHD pełnometrażówki z torrent Jak chcesz mogę wrzucić torrent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ta muzyka nie jest z gry, tylko została dodana do filmu :) Ale ja mówiłem o tej w grze. Tylko na prawą słuchawkę idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ale ja mówiłem o tej w grze. Tylko na prawą słuchawkę idzie. Qui pro quo. O ocenę nie będe pytał, bo to jest oczywiste. De facto z muzyczką się tak dzieje, zresztą to wniwecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 W dobie współczesnego internetu 120 MB to nie dużo, jednakże wrzuciłeś grę na limitowany hosting co jest błędem. Polecam speedyshare.com, jeżeli tam wrzucisz grę to zchęcią w nią zagram. W innym razie wybacz, ale nie chce mi się czekać 10/20 minut na pobranie gry, która zapewne w niedługim czasie wyląduje w koszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilos99 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 O kurde sam nie wiedziałem, że limitowany. Wstawie na gmclanowy hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie wstawisz, bo ma limit 100MB :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie wstawisz, bo ma limit 100MB :) 2 konta z podziałem na 2 party i ujdzie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi