kriso99 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Czesc wczoraj nastąpił zanik prądu i w prezęcie otrzymałem taki błąd przy odpalaniu runnera na andka... konsola Cmd: I/yoyo (15687): DownloadFileTo( http://none:none/GameAssetsDROID.zip , /data/ data/com.yoyogames.runner/files/GameAssetsDROID.zip ) I/yoyo (15687): Exception on DownloadFileTo java.net.MalformedURLException: j ava.lang.NumberFormatException: Invalid int: "none" yoyo runner na tablecie sie odpala, ale jak zauwazyłem w ustawieniach ip jest ustawione jako: none, tez tak macie? w czym moze tkwić problem!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Po prostu go usuń. GM:S sam wgra nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 robiłem to wiele razy, cały czas to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Miałem podobny problem. Sprawdźmy czy to błąd GM:S czy API Androida: pobierz i uruchom wersję EAP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 androida, bo to prędzej(przed zanikiem prądu) mi działało, a GM'a juz reinstalowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 No właśnie reinstal nie pomaga. Musisz pozbyć się wszystkich starych plików GM i zainstalować od nowa. http://help.yoyogames.com/entries/37903916...a-fresh-install Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 przy kompilowaniu Total time: 3 minutes 1 second cmd /c ""C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_60\bin\jarsigner" -digestalg SHA1 -sigalg MD5withRSA -keystore "C:\Documents and Settings\kriso99\Local Settings\Application Data\gamemaker_studio\keystore.keystore" -storepass xxx -keypass xxx "C:\DOCUME~1\kriso99\LOCALS~1\Temp\gm_ttt_19237\gm_ttt_91443\bin\RunnerActivity-release.apk" alias" jarsigner: unable to sign jar: java.util.zip.ZipException: invalid entry compressed size (expected 5365 but got 5457 bytes) cmd /c ""C:\adt-bundle-windows-x86-20131030\sdk\tools\zipalign" -v 4 "C:\DOCUME~1\kriso99\LOCALS~1\Temp\gm_ttt_19237\gm_ttt_91443\bin\RunnerActivity-release.apk" "E:\statek-Default.apk"" '"C:\adt-bundle-windows-x86-20131030\sdk\tools\zipalign"' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. przy reinstalacji przeleciałem jakims cleanerem, wiele pozycji pousuwał, wiec chyba ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 No to teraz skopałeś po całości. Usunąłeś sobie keystore. Nie mam pojęcia jakie są tego konsekwencje. Wiem że już nie da się wrzucić aplikacji na Google Play. nie wiem czy dalej będziesz mógł kontynuować projekt. Jeżeli masz gdzieś kopię keystore to wrzuć ją w odpowiednie miejsce. Jak nie to w opcjach GM:S wygeneruj nowe. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 No to teraz skopałeś po całości. Usunąłeś sobie keystore. Nie mam pojęcia jakie są tego konsekwencje. Wiem że już nie da się wrzucić aplikacji na Google Play. nie wiem czy dalej będziesz mógł kontynuować projekt. Jeżeli masz gdzieś kopię keystore to wrzuć ją w odpowiednie miejsce. Jak nie to w opcjach GM:S wygeneruj nowe. Powodzenia. em jeszcze nie dorobiłem sie konta na Google Play takze spoko :P wygenerowałem nowy jednak... efekt jest taki jak podałem edit: znowu zaciesz- działa tu był problem "C:\adt-bundle-windows-x86-20131030\sdk\tools\zipalign" wystarczylo skopiowac z build-tools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Lipca 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Zaktualizuj SDK tak w ogóle, bo google jakieś nowe zapuściło i jak w niedzielę 4 razy musiałem ten program do aktualizacji odpalać na nowo bo jego też aktualizowało. To akurat nie wina YYG, tylko Google często miesza i zmienia ścieżki do odpowiednich plików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi