Opisek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam, Chciałbym, aby moja gra na androida zapisywała się (cała - nie jedna zmienna). Czy jest to możliwe? Na yoyogames wiedziałem takie pytanie - odpowiedź: Zastosować plik .ini (podano kod). No tak... Tylko one zapisują pojedyncze zmienne. Może da się zapisywać grę tak jak na PC? Proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 raczej chodzilo im o zapisanie wszystkich zmienny waznych do poprawnego odtworzenia zapisanego stanu gry. cos w rodzaju ukladania planszy gry, ale i z graczem a wszystkim okolo co ma byc po wczytaniu gry na wsym miejscu. ini zapisuje do txt file cokolwiek zechcesz podzielone na na section a w nich so umiesczane wariable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opisek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Wiem - ewentualnie mogę tak zrobić, ale będzie tego trochę dużo... Chodzi mi o to czy da się zapisać całą grę. EDIT: Jeżeli wielkość pliku będzie jakaś... :tv_horror: (przerażająca) To już raczej wezmę ini. ;) Edit: (by nie spamić) Nie ma? No ok - mogę robić w ini, ale jeżeli ktoś zna inny sposób proszę o informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Da się tworzysz sobie w pliku ini różne zmienne typu player_x, player_y itp. i je zapisujesz i odczytujesz - nikt tego za Ciebie robić nie będzie, a raczej innego sposobu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Można serializować dane z ds_map/grid etc. i np. zapisać do ini jako string. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ten post co podałeś jest z 2012 roku, a od tego czasu naprawiono game_save i działa na androidzie z tego co wiem. http://docs.yoyogames.com/source/dadiospic.../game_save.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi