Durkane Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Witam. Otóż czy ma ktoś jakiś poradnik,który opisuje jak robić grafikę do gier z widokiem z góry np. takie coś ? Nie wiem czy był taki temat jeżeli tak to prosiłbym o link do niego bo jak wpisałem w "szukaj" to nic mi takiego nie pokazało z poradnikiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 18 Maja 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 trzeba umieć robić grafę, wtedy to już bez różnicy czy odd góry czy od dołu czy na raka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durkane Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 A mógłbyś podać jakiś konkretny poradnik do ogólnego tworzenia grafiki?:) Byłbym bardzo wdzięczny :D Aha i jeszcze jedno :P Jaki program byłby odpowiedni do takiej grafiki?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 18 Maja 2014 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 antkowi chodziło o to, że tu nie ma żadnych poradników, to musisz czuć i duuużo trenować, prędzej czy później ci zacznie wychodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durkane Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Mhm. No okej dziękuje za odpowiedź:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Są jedynie poradniki jak używać narzędzi w konkretnych programach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durkane Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Właśnie przydałaby mi się rada kogoś doświadczonego w tworzeniu grafiki jaki program jest do tego dobry :) I też żeby o ile może podrzucił do niego poradnik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Nie. Nie nauczysz się rysować robiąc tak jak ktoś ci tłumaczy. Rysowanie, malowanie, granie na instrumencie czy nawet jazda na rowerze przychodzą z czasem. Trzeba szkolić te umiejętności. Nie ma poradników jak rysować, bo każdy rysunek jest inny. To ty jesteś artystą i do ciebie należy jego stworzenie. Samo zrozumienie narzędzi nic Ci nie da, bo każdy program graficzny ma podobne możliwości, różnią się tylko interfacem, skrótami klawiszowymi i nie które nie mają wszystkich funkcji. Musisz wybrać jeden i próbować coś rysować. Wszystko zależy od ciebie co chcesz. Jak chcesz rysować podobnie do tego co pokazałeś u góry to po prostu rysuj. Jedyne co może Ci się przydać to rady na temat rysowania, ale to forum nie jest miejscem na coś takiego. Może jakiś twój znajomy rysuje? Może zapisz się na jakiś kurs? Albo zamknij się w piwnicy i próbuj sam. Jedna rada jaką mogę ci ja dać to: pierw rysuj kontury w jednym kolorze, a potem nakładaj cienie. Masę cieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Jeśli chcesz tworzyć grafikę do gier, polecam zacząć od prostego pixel artu. Jest dużo poradników w Internecie, chociażby klik, klik, klik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 A ja polecam zacząć od rysowania na kartce, nauczyć się cieniowania i innych używek :-) I dopiero potem, świrować wirtualnie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durkane Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Ok dziękuje wszystkim za odpowiedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Kartka ma jedną wadę, ciężko cofnąć zmiany. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Brzeszczot Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Designing Arcade Computer Game Graphics, Ari Feldman. Została udostępniona za darmo w necie. Pewnie w niej znajdziesz wskazówki bo jest dość obszerna. Nikas: ...co za nerwowość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Designing Arcade Computer Game Graphics, Ari Feldman. Została udostępniona za darmo w necie. Pewnie w niej znajdziesz wskazówki bo jest dość obszerna. TERAZ NA PEWNO ZOBACZY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi