RyJek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Jesli bylo , wielkie sorry, ale wyszukiwarka nie pozwolila mi odnalezc tego. Robie tutorial z GM 04 - Scrolling Shooters, dochodze do momentu gdzie kaza mi ustawic objekt naboju. Przez godzine szukalem co zrobilem nie tak z tutorialem, szukalem po necie rozwiazania problemu - bez skutku. Moj samolocik wciaz nie strzela, ae jedyne co strzela to mnie cos... help? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Wejdź w obiekt gracza, naciśnij "show information" i skopiuj to tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyJek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Information about object: obj_bulletup Sprite: spr_bullet_up Solid: false Visible: true Depth: 0 Persistent: false Parent: Mask: No Physics Object Create Event: set the vertical speed to -8 set variable can_shoot to 1 Alarm Event for alarm 0: set variable can_shoot to 1 Step Event: if x is less than -16 destroy the instance Keyboard Event for Key: if can_shoot is equal to 1 create instance of object obj_bulletup at relative position (0,-16) set variable can_shoot to 0 set Alarm 0 to 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Jedno mi się nie zgadza. Dlaczego obj_bulletup tworzy obj_bulletup? Wygląda to tak jak by obiektem gracza był pocisk i tworzył kolejne obiekty gracza-pociski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyJek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 co za... no jak widac nigdzie w tutorialu nie napisali, ze skonczylismy prace nad obj_bulletup a wrocilsmy do samolotu ,., przepisalem wiekszosc funkcji z naboju na samolot i dziala, dzieki wielkie ,., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 To może zamiast tylko odtwarzać, zaczniesz też sie zastanawiać co klikasz ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyJek Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Wiesz, po to narazie odtwarzam zeby wiedziec co klikam, dopiero drugi tutorial ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi