Flame Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam, mam problem z draw GUI do virtual key'i wyglądato tak : link Nie wiem czemu jedno GUI przesunęło mi się w dół GML event draw GUI draw_sprite(spr_left,0,32,384); draw_sprite(spr_right,0,128,384); draw_sprite(spr_space,0,544,384); Virtual keye wydają się nie przesunąć na telefonie choć mają te same kordy (koordynaty) w kodzie : GML event Create key_left = virtual_key_add(32,384,64,64,vk_left); key_right = virtual_key_add(128,384,64,64,vk_right); key_space = virtual_key_add(544,384,64,64,vk_space); Niewiem co jest tym spowodowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Użyj funkcji virtual_key_show(id); aby zobaczyć gdzie jest położony dany virtual key. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Użyj funkcji virtual_key_show(id); aby zobaczyć gdzie jest położony dany virtual key. Zrobiłem tak z virtual keyem który ma być do tego przesuniętego GUI i pokazał mi się biały kwadrat w tym miejscu co to GUI zbugowane. Czyli jednak virtual key tez się przesunął, nie byłem pewien ponieważ na telefonie był za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 A VK nie są wyrównane z viewem czasem, a nie z GUI ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 A VK nie są wyrównane z viewem czasem, a nie z GUI ? Rzeczywiście zależy od viewa ale co daje ta informacja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lutego 2014 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 GUI z viewem się nie musi pokrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi