Fervi_ Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 XDDD ja tu mówię o systemie na komórki a nie na kompy. Ja zdaję sobie sprawę z tego ,że na linuchy jest nawet team fortress 2 tylko ile czasu trzeba było na niego czekać XDDD. Nie zbaczajmy z tematu komórek Problem w tym, że jest różnica między telefonem i smartfonem (smartphone jest telefonem, a telefon nie jest smartphonem). To, że WP robi system na telefony komórkowe to dobrze, ale niech nie wpieprza się za przeproszeniem do Smartfonów, bo to za wysoka liga Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 co XD. Czasami za Chiny nie potrafię zrozumieć o czym ty rozmawiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Proszę mnie nie obrażać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 5 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 z cyklu fervi vs ludzie ktorzy maja racje ale zaslanianie sie innymi tematami juz bylo mega slabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Mają rację? Powiedz mi, czemu Microsoft, mimo wielomilionowego (może nawet miliardowego już) dofinansowania w Windows Phone nie może pokonać darmowego i niereklamowanego Androida? Hajs musi się zgadzać, jak będziesz miał więcej niż 14 lat to zrozumiesz ;) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Może dlatego ,że został wydany nieco później niż Android oraz sam fakt ,że urządzeń z Androidem jest więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Może dlatego ,że został wydany nieco później niż Android oraz sam fakt ,że urządzeń z Androidem jest więcej Internet Explorerów było więcej, ale Firefox pokazał co i jak Trzeba stworzyć produkt, który będzie przynajmniej na równi z Androidem. Problem w tym, że ciemnotę można wciskać starym babciom. Możesz wierzyć lub nie, ale ludzie mówią, że będą używać Androida dzięki jego otwartości (bo można wszystko zmodyfikować, zrobić własny ROM), w WP jesteś skazany na domyślny. Dodatkowo warto wspomnieć, że Intel stara się wejść na rynek Smartfonów, a to nie wróży WP nic dobrego (Większość aplikacji z Androida odpalimy na Intelu, ale z WP już nie) Fervi BTW. Seria Windowsów na telefony jest o wiele starsza niż Android - po prostu nie było potrzeby rozwijania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 no ja mówię o wp a nie np windows mobile. o wciskaniu ciemnoty starym babciom ja nie wspomnę ( simply os ) XDDD. Na WP przecież można instalować custom ROMY ale nie rozumiem potrzeby wgrywania ich przeciętnemu użytkownikowi. no props jeśli przeciętny androidowy target ( nawet starsza osoba ) wie o tym ,że android jest otwarty , można instalować custom ROMY itp. Sam kiedyś byłem nakręcony na androida ale odkąd posiadam nowy telefon z jelly beanem to się trochę speszyłem co do tego systemu. Moim zdaniem era androida zakończyła się na wersji Ginger Bread :P. Nie mówię ,że custom romy są złe bo sam używałem cyanogenmoda ale teraz się porobiło jedno wielkie zamieszanie w tej dziedzinie. Dzisiejszy Android nie jest stabliny w porównaniu do innych systemów mobilnych. Już nieraz we mnie się krew gotowała podczas gdy przeglądałem internet a telefon się restartował. Jeśli coś jest nowsze to moim zdaniem powinno być lepsze ale tak to jest jak się skupia tylko i wyłącznie na sprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 SimplyOS fajny projekt, ale nieważne Dzisiaj porządny telefon z Androidem to 300zł, a sama era Androida (jak wynika) trwa w najlepsze Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 co ty gadasz XD Od GB w górę jest coraz gorzej moim zdaniem. ICS jeszcze dawał radę no ale JB to już przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Sam system Android nawet nie musi być stabilny - nie ma konkurencji żadnej poważnej (przynajmniej na razie), wszystkie co mogłyby mu zagrozić mają za małe wsparcie (FFOS, SalfishOS) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Czytam i oczom nie wierzę ! Jak system nie musi być stabilny !? No chyba ,że developerom nie zależy na nim i robią byle co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Czytam i oczom nie wierzę ! Jak system nie musi być stabilny !? No chyba ,że developerom nie zależy na nim i robią byle co Zupełnie jak Microsoft - 90% użytkowników ma, a system tak niestabilny, że płakać się chce. Ale nie ma jako takiej konkurencji, by zagrozić. Podobnie ma Google z Androidem Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 7 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 ahhahahahahahahahaha fervi, jakie ty głupoty piszesz to płakać się chce "system nie musi być stabilny" - bzdura kompletna, krew człowieka zalewa jak mu się co chwila appki wyłączają i telefon resetuje, ale dobra, masz racje, nie ma konkurencji (chociaż jest) to może sobie nie działać xD "windows jest niestabilny" - ahhaha, jeszcze kompletniejsza bzdura, windows jest tak CHOLERNIE stabilny, że żeby go zmusić do zepsucia czegoś musiałbyś chyba walnąć młotkiem w twardziela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 ahhahahahahahahahaha fervi, jakie ty głupoty piszesz to płakać się chce "system nie musi być stabilny" - bzdura kompletna, krew człowieka zalewa jak mu się co chwila appki wyłączają i telefon resetuje, ale dobra, masz racje, nie ma konkurencji (chociaż jest) to może sobie nie działać xD "windows jest niestabilny" - ahhaha, jeszcze kompletniejsza bzdura, windows jest tak CHOLERNIE stabilny, że żeby go zmusić do zepsucia czegoś musiałbyś chyba walnąć młotkiem w twardziela Jeśli Windows jest cholernie stabilny, to Debian musi być twoim Bogiem - innej opcji nie ma A jaka konkurencja? iOS w teorii może konkurować, gdyby nie to, że jest tylko dla bogatych, reszta to niestety za małe płotki (albo bez kasy, albo bez aplikacji) Fervi PS. Z drugiej strony faktycznie jest stabilny - jeśli odłączymy go od neta i będziemy używać tylko to co MS dał w zestawie PS2. Jak wreszcie MS zrobi system szybki i niezawodny - to nawet się pokuszę o instalacje go (ale chyba nie mam w co wierzyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 niereklamowanego Androida? Poza tym czy Android jakims malym, zupelnie niepowiazanym, przypadkiem nie jest wlasnoscia giganta z redmond ktory reklamowac siebie nie musi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Poza tym czy Android jakims malym, zupelnie niepowiazanym, przypadkiem nie jest wlasnoscia giganta z redmond ktory reklamowac siebie nie musi? Jest własnością Montain View (Google) Chociaż sporo na nim zarabia Microsoft (8 dolców od sprzętu), dzięki czemu Microsoft jeszcze żyje :thumbsup: Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 8 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 PS. Z drugiej strony faktycznie jest stabilny - jeśli odłączymy go od neta i będziemy używać tylko to co MS dał w zestawie PS2. Jak wreszcie MS zrobi system szybki i niezawodny - to nawet się pokuszę o instalacje go (ale chyba nie mam w co wierzyć) dzięki czemu Microsoft jeszcze żyje :thumbsup: skończ waść, wstydu oszczędź... ból dupki o niestabilność programów o których linux może pomarzyć (choć nic mi się nie sypnęło od... ohohoho), twierdzenie że Win7 nie jest szybki i niezawodny (o win8 sie nie wypowiadam bo nie używałem, ale podobno demon prędkości), no i najlepsze z najlepszych - Microsoft żyje z jakiegoś biedackiego androida xD no tutaj autentycznie ległem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Listopada 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ja jakoś więcej problemów z niestabilnością miałem zawsze na linuxie i androidzie, niż na Windows, OS X czy iOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 skończ waść, wstydu oszczędź... ból dupki o niestabilność programów o których linux może pomarzyć (choć nic mi się nie sypnęło od... ohohoho), twierdzenie że Win7 nie jest szybki i niezawodny (o win8 sie nie wypowiadam bo nie używałem, ale podobno demon prędkości), no i najlepsze z najlepszych - Microsoft żyje z jakiegoś biedackiego androida xD no tutaj autentycznie ległem http://technologie.gazeta.pl/internet/1,10...idem_placi.html @Gnysek Niech zgadnę, Ubuntu User? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 8 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 2 miliardy z ich 21-miliardowego rocznego przychodu? no, no, cale szczescie ze jest ten android bo inaczej microsoft by faktycznie zbankrutowal :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Fervi zobacz sobie win8.1, tak 8.1 nie 8. I dopiero wtedy wypowiadaj się na temat niestabilności windowsa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Fervi zobacz sobie win8.1, tak 8.1 nie 8. I dopiero wtedy wypowiadaj się na temat niestabilności windowsa :P Może zobaczę, chociaż dużo można se o nim poczytać w kwestii stabilności, hehe :P @Chell Microsoft traci kolejne atuty i każda kasa się przyda, potężni na komputerach stacjonarnych, tracą na urządzeniach mobilnych (które wydają się być przyszłością), ich wpływy z internetu też nie są za dobre (Bing? litości), a gry stara się odebrać Steam (ciężko powiedzieć czy coś z tego będzie) Niestety - Linux everywhere (chociaż nie o takiego Linuksa walczyłem) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ubuntu jest również linuxem. Powiem ci tak Fervi ja zawsze nie lubię iść z tłumem i zawsze nie zgadzam się z opinią większości lecz teraz wyjątkowo muszę się zgodzić i zostajesz sam z twoją opinią. Podoba mi się twoja postawa ,że nie zmienisz zdania pod naciskiem innych - trzymaj tak dalej a daleko zajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ubuntu jest również linuxem. Powiem ci tak Fervi ja zawsze nie lubię iść z tłumem i zawsze nie zgadzam się z opinią większości lecz teraz wyjątkowo muszę się zgodzić i zostajesz sam z twoją opinią. Podoba mi się twoja postawa ,że nie zmienisz zdania pod naciskiem innych - trzymaj tak dalej a daleko zajdziesz. Tylko krowa nie zmienia zdania Po prostu chciałbym mieć szybki jak Linux system (i stabilny) - musiałbym siedzieć na XP, ale wtedy nie mogę odpalać gier (Optimus), więc zostaje Linux. Gdyby można było mieć Optimusa na XP, to bym miał albo 2, albo Windowsa (a czemu nie) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Więc jesteś krową bo tak jak robisz tu ból dupy od lat 4, ten ból zawsze był w imieniu linuxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 10 Listopada 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 nawet mimo iż nie masz racji i windowsy są szybkie i stabilne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 nawet mimo iż nie masz racji i windowsy są szybkie i stabilne Widziałem szybkiego Windowsa - był połączony w RAID z 30 dysków SSD, ale śmigał jak burza. Ja niestety muszę ograniczyć się do dysku HDD Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashek Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 HDD dla biednych , faktycznie winda na nich muli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi