Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Właśnie robię ten programik... https://gmclan.org/up1096_4_Drawinger.html Narazie jest to taka pokazówka, bo trudno zrobić aby linie były trwałe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 mógł byś dodać żeby podczas rysowania lini było ją widać. Może dodasz też to?: download paint example Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Pieter, pomogłeś troszkę, bo nie wiedziałem o funkcji get_color() PS. Update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Zbyt użyteczne toto nie jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Program do rysowania kresek? Toz to Paint juz jest lepszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Narazie pracuję nad robieniem innych tegesów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 To jak wypracujesz coś ciekawego, to daj opcje zapisu tego co ma się na ekranie w formacie JPG :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Game maker nie moze chyba zapisywac do JPG bez dodatkowych dll. Jedynie do BMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2006 Ja tam bym zrobił możliwość eksportowania do SVG :] . Technicznie, napisanie eksportowania by było dużo prostsze niż importowania :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Tak czy siak, paint o niebo lepszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Rany, zapytam cię o coś Gucio: Czy mam porównywać twoje gry z jakimiś hitami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Grrrrrrr mam małą prośbę do Matthew'a zajrzyj TU 2. Nie musisz... Ale na twoim miejscu ten program umieścił bym bardziej w demach niż gotowych programach, bo program do robienia kresek, których nie da się zapisać, nie jest bardzo potrzebny. A jeżeli chcesz dorobić dużo użytwecznych/fajnych funkcji, to to jeszcze full version nie jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Tak czy siak, paint o niebo lepszy :P Tak czy siak od painta lepszy jest photoshop. A czy to ma oznaczac ze M$ ma sobie darowac Painta w nowych systemach? Watpie. A wiec zmierzam do tego, ze kazdy moze robic to co mu sie zywnie podoba. Np. Ty. Skoro sa takie firmy jak Eidos czy Blizzard to przeciez oni robia o niebo lepsze gry od Ciebie. Czy to oznacza ze od razu mamy Cie skreslic? Prosze nie komentowac tego posta. KOniec offtopa wracamy do tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Właśnie wracamy do tematu. Niedawno uświadomiłem sobie, że jest inny sposób rysowania i zapamiętywania kształtów (nie będę wtajemniczał) Teraz dam update: https://gmclan.org/up1096_3_Drawinger1_2.html Jest trochę pamięciożerny przy długim rysowaniu ale do prostych rysunków się przyda. Nie zrobiłem zapisu jeszcze ale od czego jest PrintScreen... NEWS: cofanie i blending (taki krzyżyk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Popracuj nad interfejsem, bo ciężko się w nim połapać. Poza tym, trochę mało narzędzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 wiem, że interfejs jest beznadziejny, ale są ważne funkcje takie jak: cofnij (ctrl + z), blend mode. Rysowanie trójkątów, kwadratów itp. na pewno zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 ot taka egzotyka, zadna funkcjonalnosc, ale kto wie? wszystkie duze programy zaczynaly od niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 2. Nie musisz... Ale na twoim miejscu ten program umieścił bym bardziej w demach niż gotowych programach, bo program do robienia kresek, których nie da się zapisać, nie jest bardzo potrzebny. A jeżeli chcesz dorobić dużo użytwecznych/fajnych funkcji, to to jeszcze full version nie jest ... ( Nie no wybaczcie ale nie moge :lol: :lol: :lol: "Program do robienia kresek" LOL!!! o bez kitu! takiego czegos to jeszcze nie widziałem LOLOLOL! i jeszcze nie da się zapisywac xD tragedia! xD ) A teraz na poważnie, guXio ma racje. Trzeba to było dać w demach, albo najpiej nie pokazywać w takim stanie, tylko zrobić coś wiecej i gites. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Ha! Bo to nie łatwe jest! Dlatego tu dałem... Spróbuj coś takiego zrobić. Ciekawe ile osób by coś takiego zrobiło... Dwie, trzy (lub jedna razem ze mną) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 JużLepiej:D JużLepiej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 tymon dziadek marmot ranmus dawidsu patryslaw PITERUS XD borek propaganja dark maximal zakol bwo choosen sadam gooman pisalem z glowy, wielu moze zabraknac. oni zrobili by to 200 razy lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Dobrze że mnie nie napisałeś :D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaveleK Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 ... bigshark Micanser ... No i co rze by to lepiej zrobili? Matthew robi to bo to mu sie podoba i chce to rozwinąć. On potrzebuje waszej krytyki rzeby wiedziec w jakim kierunku to rozwijac, a nie rzeby wiedzial kto jest od niego lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 @Little: Ty ZAWSZE jesteś negatywnie nastawiony na wszystko (pesymista) więc przymknę na to oko. ok, pomyliłem się... niedługo dorobię parę bajerów i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 gucio zaczynasz mie wkurzac masz 2 razy wiecej postow a nikomu nie pomogles bo wiekszosc postow to spam a ja przepraszam za outbox ale programik jest calkiem calkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 hej LittleFish nie chce być chamski wobec matthew'a ale chyba powinieneś tam dopisać mnie :P belt generator nie pamiętasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 LittleFish akurat ma rację. Bo można to napisać o wieeeele lepiej :] Pracuj Matthew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 gucio ludzie zaczynacie mnie wnerwiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 (..) dziadek (..) pisalem z glowy, wielu moze zabraknac. oni zrobili by to 200 razy lepiej :) Ja już tego nie zrobie lepiej bo rzuciłem robienie gierek i obrałem kierunek xhtml'a i ogólnie tworzenie stron. Tak offtopicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 skoro tak sądzicie to dajcie kod lub przykład w którym: 1. figury po narysowaniu nie znikają 2. z wyświetlaniem np. kreski gdy ją chcemy narysować Kto zrobi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi