matisowa Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Otóż na paru stronach widziałem efekt płynnego przejścia do id. Naciskałem przycisk i powoli przechodziło do zakładki, a nie, tak normalnie - od razu :) Pomoże ktos? E: Jeśli ktoś nie wie o co chodzi --- na niektórych stronach są przyciski "wróć na górę strony". Chodzi o wolne płynne przejście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Jeśli nie chcesz pisać od zera, użyj jQuery. Cofanie na górę strony to bodaj $.scrollTo, a płynne przejście to $.fadeIn / $.fadeOut - po przykłady odsyłam do dokumentacji. Ewentualnych innych rozwiązań w sieci pełno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 hmm, ten scrolltop nie działa :( popuł się chyba, patrzyłem w dokumentacji, w examples i nie działało na dwóch przeglądarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 jQuery(element).scrollTop można animować poprzez jQuery(document.body).animate({scrollTop:100}) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 no ok ale jednego nie rozumiem, bo na tej stronie w dokumentacji jest demo, pisze Hello i scrollTop: 0, mimo poruszania strony, bo jak rozumiem, to chyba chodzi o ilosc pixeli które są niewidoczne od góry :) Ło co chodzi? E: Up: No tak, ale to jest animacja do pixela 100, a da się do zakładki? (bo czasami przeglądarki różnie interpretują stronę przez co niektóre elementy są mniejsze/większe, więc pozycja pixela się zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Tylko ja takie staroświeckie sposoby stosuję jak HTML + CSS z małymi wstawkami JS? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 nie, ja też dalej tak strony robię staromodnie :< technologie to ja nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 no ok ale jednego nie rozumiem, bo na tej stronie w dokumentacji jest demo, pisze Hello i scrollTop: 0, mimo poruszania strony, bo jak rozumiem, to chyba chodzi o ilosc pixeli które są niewidoczne od góry :) Ło co chodzi? E: Up: No tak, ale to jest animacja do pixela 100, a da się do zakładki? (bo czasami przeglądarki różnie interpretują stronę przez co niektóre elementy są mniejsze/większe, więc pozycja pixela się zmienia. Zdobądź pozycję elementu zakładki. $(document).on('ready', function(){ $('a.zakladka').on('click',function(e){ e.preventDefault(); var offset = $(this).offset(); $(document.body).animate({scrollTop:offset.top}) }); }); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi