ALT Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Więc, mam problem. Kilka dni temu mój dysk 500gb przestał działać, uznaliśmy to za koniec jego świetności i wymieniłem go na 250gb, który dziś znów wysiadł. I ja głupi wsadziłem kolejny dysk, i "puf" :sp_ike: . Najdziwniejsze że dysku głownego ( z Windom) nie pali. Wina wirusa, zasilacza czy płyty głównej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 30 Czerwca 2013 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Szach mat Fervi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jeżeli nowy dysk działał chodź przez chwilę (albo gdybyś teraz włączył komputer działał) to możesz wykluczyć zasilacz. Odpal przez tryb awaryjny i zobacz czy to wirusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Wina linuxa bo czasami wlasnie przepala rozne rzeczy. Sprobuj teraz wywalic linuxa i pracowac na windowsie i cieszyc sie brakiem awarii. Obcowanie z linuxem prędzej czy później kończy się psuciem kompa taka prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ale przecież ja już nie mam linuxa od dawna, lol? I to jednak zasilacz, pisze z laptopa :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jeżeli nowy dysk działał chodź przez chwilę (albo gdybyś teraz włączył komputer działał) to możesz wykluczyć zasilacz. Odpal przez tryb awaryjny i zobacz czy to wirusy. Większej głupoty nie słyszałem. Problem jak najbardziej dotyczy zasilacza co z resztą napisał już autor tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Pewnie coś się stało z kondensatorem tłumiącym tętnienia w zasilaczu i są skoki napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Dokładnie, padły dwa kondensatory z tego co widziałem, bo go rożłożyłem ale za jakąś godzinę bedzie nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Nie wiem gdzie kolega napisał o Linuksie, ale Dane SMART chciałbym zobaczyć dysków Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Chodziło mi o to że zasilacz jest uszkodzony i może nie wyrabiać z zasilaniem wszystkich dysków (bo jeden wciąż jest sprawny!). W ogóle nie brałem pod uwagę tego że zasilacz może palić mu dyski. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Te dyski raczej wciąż są sprawne. Tylko po prostu nie działają z takim dupnym zasilaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 W tym temacie nie napisał ale kojarzę ,że miał więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 W tym temacie nie napisał ale kojarzę ,że miał więc... Ale jak widać, wina Windowsa SMART do zrobienia, czy nie? :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ale jak widać, wina Windowsa SMART do zrobienia, czy nie? :P Fervi Pro tip: Przeczytaj cały temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Pro tip: Przeczytaj cały temat Uznaliście, że zasilacz, a może to Photoshop? SMART jeśli nawet nie wykaże zniszczenia dysków, to wykaże uszkodzenia i chłopak nie będzie płakał jak moja siostra, że nie ma dostępu do danych w pewnym momencie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 To nie wina windowsa tylko zasilacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 To nie wina windowsa tylko zasilacza A jak się okazało, że Windows (Linux zresztą też) dyski uszkadzał? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Nie ma pewności że dyski są uszkodzone. Obstawiam że po zmianie zasilania z powrotem ruszą ale niech tutaj autor tematu się wypowie jak podłączy je na sprawnym zasilaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Podłączałem je do trzech innych komputerów, i dupa. Proszę adminów o zamknięcie tematu, bo robi się niepotrzebna kłótnia i dyskusja, choć już wszystko jest rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Sam sobie zamknij Nie pyskuj! gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi