Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Podczas próby uruchomienia gry na szkolnym(czyt. starym) komputerze, wyskoczył błąd, którego nie pamiętam dokładnie, ale coś stylu: GMS aplikacja nie jest prawidłową aplikacją win32. Co jest wymagane do GM? Jak rozwiązać ten problem? Co go powoduje? PS: Gry z GM8 już odpalałem na tym kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 A jaki format miał plik który odpalałeś? I jaki system jest na tych komputerach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 A jaki format miał plik który odpalałeś? I jaki system jest na tych komputerach?XP i exe jednoplikowy runner (nie spakowany, nie instalka) @edit: ew. mógłby ktoś przekompilować to przez GM8.1? https://gmclan.org/up8545_14_3d.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Prezentacja wykonana w całości w C++ Przy użyciu silnika GMS C++ lol. Odechciało mi się tego kompilować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 lol. Odechciało mi się tego kompilować.Miałeś kompilować a nie oglądać, nie znasz tematu to nie oceniaj... Długo by gadać, ale tak musi być(wiem, że kłamstwo ale jak nauczyciel od infy w słyszy o programie nie kompilatorze i to jeszcze w nazwie ma game maker to pomyśli że to klikacz bez programowania). Przekompiluj plz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 https://gmclan.org/up6497_3_3d.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Dobra - kompilacja za kompilacje kto mi pierwszy skompiluje i wyśle pod gm 8,1 ten dostanie ode mnie kompilke w GMS. Proste, wybieracie platforme: Windows, android, html5 wysyłacie gre i ja wam kompiluje, tylko proszę szybko bo zależy mi na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Przece dałem ci link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 Przece dałem ci link. To dałeś pewnie jak pisałem posta :D Ale coś nie gra. Ikona HTML5? Ale po za tym, wiele elementów nie działa, jak wyświetlanie w kalkulatorze objętości. Mógłbyś jakoś to ogranąć bo nie wiem co z tego nie działa w GM8. @edit po za tym na XP wyskakuje błąd tworzenia urządzenia d3d, ale tam nie ma nic o D3D:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 GMS=/=GM 8.1 A ikona html5 już była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 GMS=/=GM 8.1 A ikona html5 już była. 2. nie moja ale ok. 1. co to znaczy? Co muszę zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 To znaczy że obie wersje bardzo się nie lubią, więc sam musisz zobaczyć co im nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 To znaczy że obie wersje bardzo się nie lubią, więc sam musisz zobaczyć co im nie pasuje. ale nie mam 8.1:/ Po za tym draw_text w kalkulatorze mu nie pasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Czerwca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Kompilujesz na kompie z x64 ? To może być problem. Zrób wersję z instalką zamiast gołego EXE, ona powinna działać lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Kompilujesz na kompie z x64 ? To może być problem. Zrób wersję z instalką zamiast gołego EXE, ona powinna działać lepiej.Dział lepiej exe/zip, x64 kompiluje. Ale już za późno. Propo, fakt, że tak być nie może by większość kompów nie obsłuży moich gier. Nie mogę na x86 kompilować zbytnio. PS: Nie kupujecie GMS, ja to zrobiłem i żałuje, to nie jest jedyny problem. W nim nic nie działa jak powinno :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Dział lepiej exe/zip, x64 kompiluje. Ale już za późno. Propo, fakt, że tak być nie może by większość kompów nie obsłuży moich gier. Nie mogę na x86 kompilować zbytnio. PS: Nie kupujecie GMS, ja to zrobiłem i żałuje, to nie jest jedyny problem. W nim nic nie działa jak powinno :/ Słucham? GM:S jest super, wzystko działa jak trzeba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi