Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Jak ma się licencja do eksportowania komuś za free lub za kasę projektów z GM8 na HTML np.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 myślę, że tak, bo to po prostu robienie gier jak dla mnie. edit: drugi argument: nawet Uzjel mi przeportował kiedyś, a on nie łamie prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 myślę, że tak, bo to po prostu robienie gier jak dla mnie. edit: drugi argument: nawet Uzjel mi przeportował kiedyś, a on nie łamie prawa A w takim razie komercyjnie też? PS: pobrałem sdk androida i rozpakowałem, wskazałem mu ścieżkę do rozpakowanego i nie działa, któryś podfolder konkretnie wskazać czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Tzn. wykryć to Cię raczej nie wykryją, ale jakby to tak rozumieć to jest to równoznaczne ze ściągnięciem pirata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Tzn. wykryć to Cię raczej nie wykryją, ale jakby to tak rozumieć to jest to równoznaczne ze ściągnięciem pirata.Czyli nie mogę np: na allegro proponować płatnych kompilacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nie, raczej nie, ale dla pewności się Gnyska zapytaj lub napisz do yoyogames. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Dlatego napisałem, gnysek pewnie jak zobaczy to odpisze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Przeczytaj licencję i będziesz wiedział. Skoro kupiłeś GM:Studio, to masz prawo tworzyć w nim gry. Jeśli ktoś DAJE CI prawo/przyzwylenie, na użycie jego projektu, to można powiedzieć, że jesteście od tej chwili zespołem i nic nie stoi na przeszkodzie, abyś przekonwertował grę, lub nawet w czyimś imieniu (ale za jego zgodą i bez łamania praw autorskich) publikował grę w Google Play czy AppStore - a stawki za to to już wasza prywatna sprawa, bo w tym momencie jesteś "wydawcą" danej gry - więc wszystko jest legalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Przeczytaj licencję i będziesz wiedział. Skoro kupiłeś GM:Studio, to masz prawo tworzyć w nim gry. Jeśli ktoś DAJE CI prawo/przyzwylenie, na użycie jego projektu, to można powiedzieć, że jesteście od tej chwili zespołem i nic nie stoi na przeszkodzie, abyś przekonwertował grę, lub nawet w czyimś imieniu (ale za jego zgodą i bez łamania praw autorskich) publikował grę w Google Play czy AppStore - a stawki za to to już wasza prywatna sprawa, bo w tym momencie jesteś "wydawcą" danej gry - więc wszystko jest legalnie.Dzięki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi