Trzynasty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dlaczego u mnie nie robi nowej linii przed stopką? Zobaczcie źródło ;) Stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Bo po <br/> musi być coś jeszcze, żeby ta linia była widoczna - np. kolejny br, lub niełamliwa spacja. A w ogóle to powinno być <p> bez </br/> na końcu, wtedy kolejne P by zrobiło przerwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dzięki gnysiu :* A teraz banner i menu. Jak zrobić, żeby usunąć przerwę między bannerem i menu? Teraz jest: Banner Menu a chcę: Banner Menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Jak zrobić, żeby zlikwidowawszy przerwę między bannerem i menu... Co? To nie jest dokończone zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Co? To nie jest dokończone zdanie. Dlaczego? Stronkę podaną masz w 1 poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaterasu Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 "Zlikwidowawszy" = "likwidując" E: mniej więcej równe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 "Zlikwidowawszy" = "likwidując" E: mniej więcej równe Taki mały błąd przy funkcji sprawdzania pisowni :P Ma ktoś pomysł jakiś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Taki mały błąd przy funkcji sprawdzania pisowni :P Ma ktoś pomysł jakiś? Ok, jeżeli nie wiecie to szkoda:/ Ale mam ten sam problem co wcześniej Dlaczego u mnie nie robi nowej linii przed stopką? Zobaczcie źródło tym razem z podstroną: http://sekastudio.host247.pl/INF__3.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dodaj do pliku/tagu CSS: .stopka { margin-top: 12px; display: block; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dodaj do pliku/tagu CSS: .stopka { margin-top: 12px; display: block; } plik css: .prawa{ padding-right: 5%; float: right; display:inline; } .lewa{ padding-left: 5%; float: left; display:inline; } .info{ padding-left: 5%; padding-right: 5%; float: left; display:inline; } .stopka { margin-top: 12px; display: block; } I gów... Nie mam już siły:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ja Ci mogę sporządzić stronę... Zachęć mnie oferta. C: Przeczytaj artykuły dot. CSS+HTML, aby nauczyć się to łączyć (pełno ich w sieci). Np. jakie argumenty przyjmuje parametr 'display' i co on oznacza tak w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Przeczytaj artykuły dot. CSS+HTML, aby nauczyć się to łączyć (pełno ich w sieci). Np. jakie argumenty przyjmuje parametr 'display' i co on oznacza tak w ogóle.Próbuje się nauczyć CSS+HTML, ale zawsze jak myśle że jakiś znacznik kumam okazuje się, że jednak nie. Ja Ci mogę sporządzić stronę... Zachęć mnie oferta. C:Nie rozumiem:/ @topic, chciałem coś zrobić "ręcznie" bez wordów WYSIWYGów etc i nie wychodzi mi tak banalna strona:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 NetBeans - cudo jeżeli chodzi o IDE, trochę pamięciożerne, ale znakomite narzędzie do pisania w JS, HTML, PHP etc... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 NetBeans - cudo jeżeli chodzi o IDE, trochę pamięciożerne, ale znakomite narzędzie do pisania w JS, HTML, PHP etc... :|ale to jest edytor kodu czy co? I jak to ma mi pomóc, bo z moim netem trochę bd ściągania i wole się zastanowić nad tym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 chciałem coś zrobić "ręcznie" bez wordów WYSIWYGów ale to jest edytor kodu czy co? I jak to ma mi pomóc, bo z moim netem trochę bd ściągania i wole się zastanowić nad tym :D Tak, jest to edytor kodu, nie typu Word. Wymaga zainstalowanej Javy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Tak, jest to edytor kodu, nie typu Word. Wymaga zainstalowanej Javy. ;)mam pspad editor, a co ten ma specjalnego? I jak mi to pomoże z tą linją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 mam pspad editor, a co ten ma specjalnego? I jak mi to pomoże z tą linją? Po pierwsze. Źle się zabierasz do sprawy. Opakuj contenty w osobnych div-ach, i pozmieniaj im parametry w CSS-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Po pierwsze. Źle się zabierasz do sprawy. Opakuj contenty w osobnych div-ach, i pozmieniaj im parametry w CSS-ie.W HTML/CSS jestem laikiem - nie rozumiem - contenty i o jakie parametry css chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 HTML4.01: <body> <div id="wrapper"> <div id="header">...</div> <div id="content">...</div> <div id="footer">...</div> </div> </body> HTML5: <body> <div id="layout-wrapper"> <header id="layout-header">...</header> <article id="layout-content">...</article> <footer id="layout-footer">...</footer> </div> </body> Chyba prościej się tego przedstawić nie da :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 czyli podział na stopkę, środek i nagłówek, ale co to ma mi dać? @e:w praktyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Poczytaj czym jest HTML i z czego składa się strona, potem zadawaj pytania. Cała wiedza jest ogólnodostępna w sieci, są darmowe świetne kursy od A do Z po polsku, do których żadna magiczna wiedza wymagana nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 jeżeli już opakowałem i o jakie parametry css chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 zależy do czego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 zależy do czego...No gnysek proszę cię... Czytaj posty wyżej. Ale mam ten sam problem co wcześniej Dlaczego u mnie nie robi nowej linii przed stopką? Zobaczcie źródło tym razem z podstroną: http://sekastudio.host247.pl/INF__3.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Bo ten div ze stopką jest w tym divie z treścią, a powinien być za. Weź sobie jakiś program co formatuje kod i pokazuje składnię, oraz wcięcia robi, bo masz taki bałagan, że nic nie widać... dopiero firebug mi wskazał gdzie problem. Może być polecany Netbeans, z darmowych będzie najlepszy (Netbeans PHP). Edit: a w ogóle, zamiast się bawić, pobierz wordpress, użyj gotowego designu i tam naprawdę ładny blog sobie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 tylko div z treścia tak ustawiłem specjalnie do testów jak skończe go wcześniej jest to samo. Jak będe na moim kompie jutro, to zmienie na normalne i zobaczysz, ale to nie w tym rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Rzecz w tym, że nie wiesz jak używać elementów blokowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi