Gibki Kaktus Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Cześć mam pytanie. Jak zrobić płytę z własnym obrazkiem i pudełko? Własnoręcznie byłoby to raczej do bani, a mi chodzi żeby efekt był mniej- więcej jak jest w sklepach. I nie chodzi mi o jakąś 500-set płytową produkcję tylko 10, max 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Na niektórych płytach można wypalać obraz. LightScribe się to nazywa. Wadą jest to, że są tylko dwukolorowe dostępne (a przynajmniej tylko z takimi się zapoznałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Żyd and Lewak Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jak ja robiłem obraz na płycie to mogłem tylko odcienie szarości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Masz szkic i jakość do wybrania w lightscribe, bodajże najwyższa jakość jakiś tam prześwit kolorku dodaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Lub kopić drukarkę atramentowa z taka funkcja na specjalne płyty (minus druk schodzi pod wpływem wody) lub laserowa (ale takiej jeszcze nie spodlałem), ewentualnie wydrukować naklejkę na płyte :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A wiecie coś, jeśli chodzi o masową produkcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 IMO w domowych warunkach najlepiej sprawdzi się właśnie wydrukowanie naklejki na płytę. Kup papier samoprzylepny i spróbuj wydrukować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A jeśli chodzi o produkcję np paru set? To ile się płaci za ile sztuk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 To są drukarnie od tego, serio wychodzi tanio. Swego czasu (w zeszłym roku) pomagałem wydać pewnemu muzykowi płytę... na kickstarterze. Wypalenie i zrobienie pudełek kosztowało niewiele ponad dolara od sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Sprawdziłem drukarnie. Jak powyżej 100 sztuk, to mniej niż 1,50 zł sama płyta. Ale nie mogę znaleźć nic o pudełkach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Pudełka kupujesz i prosisz o wydrukownie wkładek - coś jak ulotki - a pakujesz sam. Co do naklejek na płyty - DEBILIZM. Można zepsuć napęd, bo jak jest źle przyklejona, to nierówno się płyta kręci i przeciąża silnik. Do tego może się odkleić i jest podatne na wodę. Poszukaj na allegro, takie rzeczy są dość tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi