Pieter Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Czy w gm jest możliwość załadowania plików z innego katalogu niż z katalogu gdzie znajduje sie gra? bo kiedy ładuje pliki tak: c:\projekty\gra\ - To wszystko jest wporządku (tu znajduje sie exe mojej gry) a kiedy ładuje tak: c:\projekty\gra\config\ - to wyskakuje mi jakiś błąd że obecna wersja gm (a mam 6.1) nie obsługuje plików ini z innego katalogu niż z katalogu gry (chyba tak to pisało). Prosze o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Cytat z helpa: ini_open(name) Opens the INI file with the given name. The ini file must be stored in the same folder as the game! - chyba mówi samo za siebie ... Plik ini MUSI być w tym samym katalogu co gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 no właśnie wiem i to jest bez sensu.... Ale można napisać algorytm który kopiował by plik do katalogu gry a potem zpowrotem tam gdzie był i ten co w katalogu jest usuwał by go. Jak myślisz zadziałało by? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 No raczej by zadziałało ... a możesz napisać co chcesz uzyskać dokładniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Napisze to sobie i dam tu jako przykład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modnar23 Opublikowano 3 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Jeśli znasz trochę Delphi to możesz sobie napisać taki *.dll który ci będzie odczytywał pliki *.ini (czy jakie kolwiek inne) skąd chcesz. możesz też skorzystać mojego dodatku, który obsługuje pliki *.dat - działają szybciej niż ini. Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Września 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 a jak dasz ini open ('katalog/test.ini') to nie będzie działać ? bo jak podajesz ścieżkę jako C:/ to pamiętaj że u kogos innego dyski mogą być inaczej nazwane, lub gdzieś indziej będzie trzymał grę/program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Gnysek przeczytaj to co napisał Mark w helpie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi