ALT Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 co. Nawet nie chce wiedzieć kogo to pulpit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dobra, ale inny jest cel tematu - chce ktoś spróbować (tzn. wysłać kod) i spróbować przeportować na Linuksa? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 1. Czy ty masz ubontu? Jak tak to mógłbyś przetestować moją gre dałbym ci na pw przeportowaną przez GM studio? 2. Czy engima portuje na wybranego linuxa czy na all? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Możesz spróbować przeportować to https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=29394 w paczce z grą jest source. Ale obstawiam szansę powodzenia 1% xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Możesz spróbować przeportować to https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=29394 w paczce z grą jest source. Ale obstawiam szansę powodzenia 1% xD W sensie że ja GM studio czy fervi engimą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 1. Czy ty masz ubontu? Jak tak to mógłbyś przetestować moją gre dałbym ci na pw przeportowaną przez GM studio? 2. Czy engima portuje na wybranego linuxa czy na all? Możesz wysłać Na wszystkie, ale wymagane są konkretne wersje bibliotek lub nowsze, przez co na np. Debian Squeeze gra nie pójdzie, ale na Wheezy może @Huderlord Nawet 0%, Path w Enigma nie działają I dodatkowo Line 3, position 20 (absolute 47): Unknown function or script `event_inherited' Fervi PS. robię co pół roku "tury", bo Enigma dostaje nowe funkcje (i poprawki starych itd.) i z każdym "półroczem" są większe szanse na przeportowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzynasty Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A studio? Na wszystkie czy tak jak pisze ubontu? Bo chyba większość gier wejdzie nie tylko na ubontu? A link dam Ci, ale nie teraz:D Nie jestem u sb w domu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A studio? Na wszystkie czy tak jak pisze ubontu? Bo chyba większość gier wejdzie nie tylko na ubontu? A link dam Ci, ale nie teraz:D Nie jestem u sb w domu;) Ubuntu ... Wyślij link to zobaczę czy śmiga, ale powinien wszędzie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dobra, zapraszam na 3 turę zabawy z Enigmą Ogólnie przez pół roku było sporo zmian, mimo, że część funkcji dalej nie działa (np. path [fuck]), o tyle nie wszyscy używają ich :P W czysto teoretycznych założeniach Enigma czysto teoretycznie obsługuje Multiplayer (za pomocą Berkleley Sockets lub DirectPlay [czyli jak w GM z tego co wiem]), 3D, 2D i inne rzeczy Ogólnie informuję, że można kompilować gry na Windows, Linux i w teorii na OS X, ChromeBook, Raspberry Pi, BSD, Solaris :P W planach jest JavaScript Warto zwrócić uwagę, że Enigma jest dobra dla osób rozpoczynających naukę z GM'em i dla osób ze słabymi komputerami (jest do 3 razy wydajniejsza) Wiec przysyłać kody źródłowe :) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zobaczyłem twój post właśnie, witam Jaką mam pewność, że nie ukradniesz mojego kodu źródłowego, podeślesz na ligę i zgarniesz główną nagrodę? Gra jest zrobiona w Game Maker 8.0 Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Jaką mam pewność, że nie ukradniesz mojego kodu źródłowego, podeślesz na ligę i zgarniesz główną nagrodę? Skoro dajesz kod źródłowy, to nie kradzież :P Zawsze możesz postawić na maszynie wirtualnej Enigmę, skompilować i zobaczyć Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 A projekty z GMS obsługuję, czy tylko z 8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 gm81, gmk, gm6, gmd, gmx(?), egm Nie wiem jakiego formatu używa Studio Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 gmx, ale czy praktycznie to ogarnia xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie ogarnia dobrze GM8.1 to co dopiero GMS gdzie wszystko gdziała inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ogarnia przede wszystkim formaty Problem jest z kodem, który ogarnia :P różnie z tym bywa Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Kolejna tura portowania gier i reklamy Enigmy wśród bojowników Game Makera :P Enigma dorobiła się sporo rzeczy, sporo bugów załatali, opcji dodali, jest wsparcie dla DirectX, OpenGLES, GL3, trochę dodatków - takie cuda wianki Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witajcie moi mili Jak ktoś chce, bym mu przetestował Enigmę w akcji - niech da znać Ogólnie na pewno doszła poprawna obsługa PATH'y, wiele różnych bajerów itd. Więc Fervi gotowy Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi