TomekPopek21 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam Właśnie na studiach już 2-gi semestr mam zajęcia z programowania w Delphi i muszę powiedzieć że język ten bardzo mi się spodobał. Mam jednak pytanko: język ten jest chyba mało popularny i czy warto go poznać lepiej (czy znajdę pracę) i czy w przyszłości będzie on rozwijany i stosowany ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Jak przedmówca, Delphi umrzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Października 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Zmień studia, skoro uczą drugi semestr Delphi. Jeśli w programie nie ma chociaż semestru z C++, C#, Java to współczuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 moglo byc gorzej, mogles miec 2 semestry turbo pascala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 moglo byc gorzej, mogles miec 2 semestry turbo pascala... Mogło być gorzej, mogłeś mieć Matlaba i Maple xD (Ja tak mam) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Matlab to bardzo dobre narzędzie, bez niego na moich studiach mało bym zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Października 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Akurat Matlab to jest do czego innego i też go używaliśmy - mielismy faceta z rach. prawd. co generował randomowe zadania dla każdego (taki generator zadań), gdzie liczby były typu ułamek z 20 miejscami po przecinku, ale każdy miał tę samą treść i układ - wystarczył jeden program i 120 osób rozwiązywało zadanie w minutę. Ale zgodzę się z TP - to taka sama porażka dzisiaj (można poznać jako ciekawostkę, ale pracy w tym raczej nie dostaniesz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Phi! Ja w technikum polegam na FreePascalu! A spotkał się ktoś z LabView? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Turbo jest bardziej hipsterskie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Turbo jest bardziej hipsterskie :P prawda, prawda... a wciąż studenci na róznych kierunkach musza się z nim męczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja z kolei na pierwszym roku mam samą Javę, dobrze że nie ma takich pierdół jak Delphi. To tak jakby uczyć się łaciny do komunikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ja z kolei na pierwszym roku mam samą Javę, dobrze że nie ma takich pierdół jak Delphi. To tak jakby uczyć się łaciny do komunikacji. istnieją duże rozbieżności programowe między różnymi uczelniami. tak więc nie ma się co dziwić, że absolwent absolwentowi nie równy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 istnieją duże rozbieżności programowe między różnymi uczelniami. tak więc nie ma się co dziwić, że absolwent absolwentowi nie równy. Myślę, że Twój post nie wnosi wystarczająco, żebyś odświeżał temat z przed 3 miesięcy ;) Wiem, że jesteś nowy, dlatego chciałbym Ci zwrócić uwagę, byś spoglądał czasem na datę, chyba, że chcesz w przyszłości wygrać nagrodę Archeologa Dekady jak Szymek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomash Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 dawno temu też mnie Delphi uczyli. po co? a nie wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 dawno temu też mnie Delphi uczyli. po co? a nie wiadomo... Myślę, że Twój post nie wnosi wystarczająco, żebyś odświeżał temat z przed 2 miesięcy ;) Wiem, że jesteś nowy, dlatego chciałbym Ci zwrócić uwagę, byś spoglądał czasem na datę, chyba, że chcesz w przyszłości wygrać nagrodę Archeologa Dekady jak Szymek :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-[PhariseuS]- Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Stało się, ktoś odkopał temat, to dorzucę moje 3 grosze. W podstawówce na kółku informatycznym uczyliśmy się Turbo Pascala. Już wtedy (wczesne lata '00) ten język był uznany za nieprzydatny i przestarzały. Wówczas królował Visual Basic 6, czysty C i Delphi. Ale pierwszym językiem z jakim przyszło się nam spotkać był QuickBASIC :D Eh, wspomnieia. Gdy znalazłem Game Makera (wersja 4 bodajże?), na początku skryptowałem w składni Delphi/Turbo Pascala. Potem stopniowo zacząłem się przestawiać na składnię pseudo-C, i w sumie dzięki niej zainteresowałem się PHP i C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Maja 2015 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Myślę, że Twój post nie wnosi wystarczająco, żebyś odświeżał temat z przed 2 miesięcy ;) gwoli ścisłości - 24.10.2012 - 12:09 :) Miałeś chyba na myśli "odświeżał temat nieaktywny od 2 miesięcy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 gwoli ścisłości - 24.10.2012 - 12:09 :) Miałeś chyba na myśli "odświeżał temat nieaktywny od 2 miesięcy" Kopiujwklejka od MaxGaminga. Spójrz kilka postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi