Minecrafcik Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Cześć, ostatnio szukałem na forum przykładu drabiny nadającej się do mojej gry, wszystkie przykłady polegały na tym że po drabinie się wlatywało na samą górę a później opadało, co mi się za bardzo nie spodobało, postanowiłem spróbować zrobić to sam i udało się osiągnąć taki efekt o jaki mi chodziło. :) Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Prosty przykład. Na pewno przyda się początkującym. Jedynie do czego można się przyczepić to to, że mogłeś złączyć kod z dwóch klocków "execute code". 5/5 za prostotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minecrafcik Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Chciałem żeby w 1 klocku były nieistotne rzeczy takie jak chodzenie, skakanie czy grawitacja a w 2 klocku to o co chodzi w przykładzie, czyli chodzenie po drabinie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 W takim razie w code editorze możesz użyć czegoś takiego: GML ///Wchodzenie po drabinie</span> Użyj tego na samym początku, a klocek execute code będzie miał nazwę taką jaką chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Tylko że on używa GM8 bo pewnie pirat a ten GM nie ma tego ficzera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minecrafcik Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Racja, nie mam niestety oryginalnej wersji ale skuszę się na zakup jak tylko będę mieć trochę pieniędzy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi