Gibki Kaktus Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Znalazłem temat FIX 8.1, ale nie mam zielonego pojęcia jak to wgrać :crying: , pomoże ktoś? Z tego co się orientuję, trzeba to zrobić jako 39dll, ale nie wiem w czym robić takowy(bo w gm nigdzie nie widziałem). Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 39dll znajdziesz w dziale Dodatki na stronie głównej, musisz wgrać do GMa skrypty (powinien to być plik .gml, jeśli dobrze pamiętam) - tam będą skrypty readchars i readstring, musisz je podmienić na to, co Gnysek napisał. Done. Za pomyłki - sorry, dawno z 39dll nie kombinowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Przecież polskie znaki działają już normalnie! Wystarczy ustawić własną czcionkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A jak to zrobić, bo mi w edytorze wyskakuje jakieś: kwadraty, D, B, z i ó(wow ó działa tylko O_o). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Hmm... poprawili to już chyba w wersji 8.1.106. W kodzie Ci nie działają polskie znaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 W ustawieniach czcionki kliknij w Character Range na All. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibki Kaktus Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Utermiko, to nic nie da, bo czcionka zmieniona w gm wpływa tylko na samą grę, nie poprawia nic w kodzie... Threef, tak w kodzie mi nie wyskakują...A jak w kodzie, tak i w grze...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Możesz w Preferences ustawić czcionkę dla edytora kodu... ale nie wydaje mi się by to Ci pomogło. Raczej wydaje mi się że masz GM8.1 z lewego źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jeśli masz pirata, to nie masz polskich znaków i tyle. W wersji > 1.0.108 jest to poprawione bo sam o to zabiegałem - https://gmclan.org/index.php?nius=403 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi