Jaklub Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 lista zaszótuf - ten tekst pojawia się cholernie wolno. nie mamy 6 lat - opcja skakania za pomocą Z byłaby fajna - fizyka skoków kuleje. staję przy ścianie, wciskam tę strzałkę w górę, parę klatek później strzałkę w lewo czy tam w prawo, postać mi się zacina i od razu zaczyna opadać. za siódmym razem zachciało mi się już rzucać mięsem - kwestię bossa już czytałem gro, nie chcę jej czytać jeszcze raz bo umarłem, pamięć mi nie umarła - trzymanie strzału i puszczenie strzałki w bok -> bohater chodzi w miejscu (to samo z grafiką skoku) poza tym, wyłączenie się gry zamiast game overa i boss zapętlony w nieskończoność, ale to wina alphy. 60 klatek na sekundę jej, fajnie też, że są animacje bohatera, wydaje mi się, że w lizaku ich nie było masz 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 lista zaszótuf - ten tekst pojawia się cholernie wolno. nie mamy 6 lat - opcja skakania za pomocą Z byłaby fajna - fizyka skoków kuleje. staję przy ścianie, wciskam tę strzałkę w górę, parę klatek później strzałkę w lewo czy tam w prawo, postać mi się zacina i od razu zaczyna opadać. za siódmym razem zachciało mi się już rzucać mięsem - kwestię bossa już czytałem gro, nie chcę jej czytać jeszcze raz bo umarłem, pamięć mi nie umarła - trzymanie strzału i puszczenie strzałki w bok -> bohater chodzi w miejscu (to samo z grafiką skoku) poza tym, wyłączenie się gry zamiast game overa i boss zapętlony w nieskończoność to wina alphy. 60 klatek na sekundę jej, fajnie też, że są animacje bohatera, wydaje mi się, że w lizaku ich nie było masz 4/5 1.Jak wciśniesz ENTER bądź SPACJĘ to tekst pojawia się cały od razu :DDD 2.Skakanie za pomocą Z będzie dodane, bo już flaczek mi o tym pisał i w sumie dobry pomysł 3.Co do skoków, najpierw trzeba nacisnąć stronę w którą się chce skakać, np. prawo a dopiero później przycisk skoku, na odwrót powoduje to zacinanie się 4.Boss, hmm, zmniejszę mu to hp, muszę poprawić też to, że na początku podczas rozmowy już ma animację 5.Animacje, to wiem, że trzeba poprawić, bo np. gracz nie animuje się gdy wchodzimy po drabinie No, w końcu ktoś porządnie opisał błędy, dzięki wielkie, w następnej wersji ( ostatniej już ) będzie wszystko naprawione. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 1.Jak wciśniesz ENTER bądź SPACJĘ to tekst pojawia się cały od razu :DDD 2.Skakanie za pomocą Z będzie dodane, bo już flaczek mi o tym pisał i w sumie dobry pomysł 3.Co do skoków, najpierw trzeba nacisnąć stronę w którą się chce skakać, np. prawo a dopiero później przycisk skoku, na odwrót powoduje to zacinanie się 4.Boss, hmm, zmniejszę mu to hp, muszę poprawić też to, że na początku podczas rozmowy już ma animację 5.Animacje, to wiem, że trzeba poprawić No, w końcu ktoś porządnie opisał błędy, dzięki wielkie, w następnej wersji ( ostatniej już ) będzie wszystko naprawione. :) 1. no skapnąłem się, ale jakaś opcja zmiany szybkości przewijania tekstu ew. szybsze przewijanie byłoby wporzo 3. nie wiem, jak wygląda twoja gra od środka, ale może to być związane z dziwną maską bohatera 4. ej no nie zmniejszaj hp bossowi :( po prostu fajnie by było, gdyby gra nie wciskała mi tego samego tekstu jak umrę, tak jest np. w cave story Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Matko, źle przeczytałem co do tego bossa :P Nie zmniejszę, dla mnie jest łatwy, jak i dla każdego gracza który nie wychował się na nowej erze gier pokroju Call of Duty 5 itp :P Następna wersja będzie za dłuuuugi czas, jak ktoś ma jeszcze jakiś błąd to proszę pisać, ale wątpię by coś jeszcze było. Chociaż nie wiedziałem, że błędów jest aż tyle, ale nie są to na szczęście błędy takie jak w lizaku, więc jest dobrze, w końcu sam bym ich wszysstkich nie ogarnął. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Tam gdzie jest motyw z ukrytym pomieszczeniem z monetami i życiem (jest na trailerze pokazany), to może zrób żeby życie pojawiało się tylko za pierwszym razem a później np. moneta. Bo tak to można w nieskończoność grać. Co się straci życie to zgarnia się tamto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 dobre, 5/5, tylko boss mnie zabija cały czas... czy ta muzyka gra tylko na prawym glosniku w menu? a nie, juz na dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 czy ta muzyka gra tylko na prawym glosniku w menu? a nie, juz na dwóch. lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Mniej życia dla bossa, mocniejsze pociski dla bossa. 3 błędy i niech będzie po nas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 moim zdaniem Boss jest w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Świetna gra, uwielbiam takie wszelkiej maści pegazuso/famicomowopodobne Boss jest bardzo prosty, no ale nie zapominajmy, że to pierwszy boss. Przecież w prawie wszystkich grach z pegazusa/famicoma pierszwy boss był banalnie łatwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 No boss jest łatwy, ale walka z nim po chwili się nudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 co nowego: - poprawiono błędy z animacjami ( dzięki LionX! ) - poprawiono powtarzające się napisy, np. u bossa - dodano parallax - system broni ( 1 to shotgun na manę, który wylatuje z 1 bossa ) - latające platformy - trampolinę - dodatkowe rzeczy do kolekcjonowania za które dostajemy więcej kasy - nowy wróg, zwykły ludzik z nożem chodzący od lewej do prawej, ale cały myk polega na tym, że go nie widać - chyba, żę podejdziemy na odpowiednią odległość - miotacz ognia ( jako wróg ) - mini questy ( np. w 4lvlu możemy pomóc typkowi znaleźć jego portfel za co dostaniemy mały bonus w postaci dodatkowego życia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Spróbuj wykorzystać poziomy ze twojej starej platformówki o kowbojach bo były w podobnym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Top Hat na Click Portal! jeżeli ktoś ma konto na cp i chęci, zawsze może pomóc rozkręcić temat na tej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 praca wrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 co nowego: - poprawione prawie wszystkie bugi ( został tylko jeden z strzelającym wrogiem, co powinno być naprawione już niedługo ) - przejścia pomiędzy planszami które poprawiają grę od strony wizualnej, gdyż nie ma już po prostu pustego teleportu do następnej planszy - dodano nowego wroga W dodatku prawie skończyłem 2 etap wszystko wygląda już bardzo ładnie, od wersji alpha sporo się zmieniło wybaczcie za triple posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Wydaje mi się że będę musiał stać się "Overly Attached Fan" i to nie tylko dla tej gry. Będę spamował Ci skrzynkę, GG i hooy wie co. Dopytywał się jak CI idzie i czemu nie pracujesz. Wszystko po to żeby gra została skończona! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 pracuję cały czas :) przejście gry zajmuje już mi mniej niż 15 minut, z tym, że ja każdy lvl przechodzę bez straty hp, ew. raz oberwę więc dla was będzie to z 20 minut co też już jest dla mnie niezłym wynikiem został mi ostatni level do zrobienia z etapu happy hill, będzie w nim drugi mini quest, a po tym 3 etap na latającym steampunkowym statku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 1 Września 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 co tu taka cisza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Miałem swoją 18 imprezę, więc nic nie robiłem wczoraj, dzisiaj tym bardziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Wiek: 17 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 mam 12 września, ale odwaliłem imprezę kończącą wakacje ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Droczę się z tobą. :P Ale kończąc ten offtopic: Zabieraj się do roboty! Chcę zobaczyć ten steampunkowy statek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 od jutra myślę, że zacznę cisnąć ostro ;3 a Jakim robi muzyczkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 a Jakim robi muzyczkę! :lubieto: dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Cziptjunowy main theme już jest, mam nadzieję, że się spodoba. To jedyne, co mogę powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 podoba, podoba, czekam na resztę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 coś się robi, jeszcze nie skończone ale się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 ładnie, ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 nie uważasz, że ta ziemia za bardzo się świeci, jest zbyt jaskrawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi