Fervi_ Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Tytuł: AlienDroid (v. 4.0-RC2) Gatunek: System Operacyjny (Pod maszynę wirtualną) Opis: AlienDroid jest przerobionym Androidem pod maszynę wirtualną - VirtualBox (konkretnie gotowym obrazem), zawiera on głównie poprawki na tle internetu (ethernet - nie ma emulatora Wi-Fi, przez co są problemy małe) czy dźwięku (ale tu sobie poradził automatycznie system). Dzięki niemu można sprawdzić np. jak wygląda Android, czy jego obsługa jest dobra, lub (ale to trzeba skonfigurować) zrobić z niego maszynę programistyczną, może też służyć (ale to raczej starsze wersje) do testów czy dana aplikacja chodzi poprawnie pod starszymi wersjami Androida. Zastosowań jest mnóstwo, tylko ktoś musi chcieć to wykorzystać. Ogólnie jak niektórzy wiedzą - jest emulator Androida (z SDK chyba rozprowadzany) i mimo, że jest lepszy - ma jedną wadę. Potwornie niska wydajność, gdyż emulowana jest inna architektura procesora. Android x86 ma problemy natury konfiguracyjnej, nie jest wersją pod maszyny wirtualne przez co ja (i inni jak wynika z internetu) mają problemy z konfiguracją Download: http://sourceforge.net/projects/aliendroid....0.zip/download Rozmiar pliku: 200MB Autorzy: - Android x86 Team (za system) - Oracle (za maszynę wirtualną) - Fervi (poprawki w działaniu + konfiguracja systemu) Screeny: Na maszynie wirtualnej VBox jest mozliwe skalowanie ekranu, wieć dlatego wszystko jest takie rozjechane, niemniej jednak Android na proporcjach ekranu 4:3 powinien wyglądać dobrze. Przede wszykim jak zwykle proszę o ewentualne przetestowanie programu na wypadek problemów, bo nie jestem jasnowidzem i coś może nie działać Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 napisales, ze jest opcja uzycia jako platformy ptogramistycznej - bylbys w stanie pomoc mi w przystosowaniu go do pracy z eclipse jako podgladu i debuggera aplikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Może źle się wyraziłem http://developer.android.com/tools/help/adb.html Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 napisales, ze jest opcja uzycia jako platformy ptogramistycznej - bylbys w stanie pomoc mi w przystosowaniu go do pracy z eclipse jako podgladu i debuggera aplikacji? Nie wolisz emulatora od Google? No i jest Blue Stacks, on ma już dużo lepszą wydajność niż ten googlowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie wolisz emulatora od Google? No i jest Blue Stacks, on ma już dużo lepszą wydajność niż ten googlowy Próbowałeś emulatora od Google? Niby lepszy, ale za cholerę niewydajny (a wręcz można pociąć się nim) No i jest Blue Stacks, on ma już dużo lepszą wydajność niż ten googlowy Być może, jednak nie ma wersji dla Linuksa :sp_ike: Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Próbowałem, najgorszy Co do drugiej sprawy - Linux ssie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Dobrze, że nie widziałeś Windows 8 - a nawet lepiej dla Linuksa, bo nagle wszyscy chcą pod niego robić gry, programy no i jadą po Linuksie jak po starej ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 damn bo sie nie da zostac na w7 rozumiem istnieje opcja windows 8 albo linuks ;/////////////////// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 wgl. nie rozumiem o co się rozchodzi, co to mnie obchodzi jakiego systemu używa ktoś po drugiej stronie sieci, przecież i linuks i win ma swoje zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Lipca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Nie rozumiem po co robić aplikacje na androida, przecież tam i tak piracić jest tak prosto, ze prościej sie juz nie da :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 bo poziom czesto jest chujowy na odpowiednich niszach, a aplikacje moga ci pobrac miliony przecietny user nie piraci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 obawiam sie, ze kazdy user piraci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 obawiam sie, ze kazdy user piraci jesteś w błędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Oj, oj po prostu aplikacje mobilne są z natury nie duże więc potencjalny użytkownik nie ma ochoty za nie płacić. Można też podejść do tego nowoczesną drogą i robić reklamy wewnątrz aplikacji co według mnie daje dużo większe pole odbioru a i zyski będą większe. A jeżeli ktoś chcę już za wszelką cenę robić płatne appki które są pozbawione reklam, ale trzba je kupić. To pewnie jest go stać na serwer w którym może przechowywać konta klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 damn bo sie nie da zostac na w7 rozumiem istnieje opcja windows 8 albo linuks ;/////////////////// Da się, wsparcie dla Windowsa 7 kończy się w 2020, co prawda już wcześniej go oleją (Przypuszczam, że do 2014). poza tym pisze się (takie jakieś gramatyczne ustalili cosie): Linux Linuksa Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi