dyzmek Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam na dniach kupuje nową karte do swojego komputera mam procesor 2,80 ghz 2 gb ram w jednej kośći jeszcze 3 porty na ramy wolne :) kupuje karte Radeon HD 4550 i czy z takim sprzętem już pogram w nowsze gry na internecie piszą że tak , a tytuły jakie sięgne pierwsze na pewno to :) Call of duty Modern Warfare 1,2,3 Call of Duty 5 WORLD AT WAR CALL OF DUTY BLACK OPS BĘDĘ CZEKAŁ NA BLACK OPS 2 BATLEFIELD BAD COMPANY 1,2,3 CRYSIS 1,2 FEAR 2,3 JEDYNKE PRZESZEDLEM ZE WSZYSTKIMI DODATKAMI ODZIWO MI POSZŁO Zamierzam przejsc też nowe MEDAL OF HONOR Gta 4 Mafia 2 I oczywiśćie Need for speedy od undercovera zacząwszy :) co jeszcze polecacie , i co myślicie jaki będzie black ops 2 fajny ja już widziałem trailer ;D i czy będę mógł grać w te gry chociaż na naj niższych mi się wydaje że tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 jaki masz ten proceki i jaki ram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Dokup ram'u 2gb i wystarczy. Ja mam Intel core 2 Duo, dwie karty graficzne troszkę stare i 4gb ram'u, a wszystko śmiga na najwyższych że aż miło :) Edit: Ale i tak podaj nazwę starej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Dokup ram'u 2gb i wystarczy. Ja mam Intel core 2 Duo, dwie karty graficzne troszkę stare i 4gb ram'u, a wszystko śmiga na najwyższych że aż miło :) Edit: Ale i tak podaj nazwę starej. Tak tak, chciałbym zobaczyć jak Ci śmiga na najwyższych BF3, skoro oficjalne benchmarki wykazały, że nawet z najlepszym dostępnym GPU nie osiągnie się więcej niż 20 FPSów na dual core :rolleyes: . W ogóle to propsy za pomoc przy kupnie hardware'u, podczas gdy autor nie podal nawet płyty głównej, od której zależy zakup. Brawo ziomki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 17 Lipca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 wiem dyzmek że to zachwieje twoim światem, ale battlefield bad company 3 nie istnieje : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 a tak póki co bez tych 2 gb ram dokópienia pogram na najniższych chociaż w te gry ? :) oczywiscie kupie jak najszybciej ale nie odrazu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Tak tak, chciałbym zobaczyć jak Ci śmiga na najwyższych BF3, skoro oficjalne benchmarki wykazały, że nawet z najlepszym dostępnym GPU nie osiągnie się więcej niż 20 FPSów na dual core . Ok to inaczej, chodzi o gry w które gram, Call of Duty, Medal of Honor i BF nigdy nie tchnąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 a mam pytanie o co chodzi jak karta graficzna jest np pci-e to rozumiem ale nie rozumiem jak jest na przykład ddr 2 a inna taka sama tylko ddr 3 a wejscie ma takie samo to co np u mnie nie wiem jaka bedzie dobra ddr 3 czy 2 czy to nie ma znaczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 To znaczy, że na karcie jest zainstalowana pamięć DDR 2 lub 3. Bierz z 3. Nadal nie powiedziałeś jaki masz model procesora i jaką model płyty głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Jak nie wiesz jak sprawdzić pobierz CPU-Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 ta karta będzie pasowała do mojego intelka :) http://allegro.pl/ati-radeon-hd-4550-512-m...2494808814.html nazwa płyty głównej DELL OPTIPLEX GX 620 PROCESOR 2.80 GHZ PENTIUM ® KUPUJE KARTE LOW PROFIL I ONA MA 512 ZASILACZ DA RADE NA ZASILACZU PISZE ŻE 120V-240 V ALE GDZIES PISALI ZE JA MAM ZASILACZ 350 W OGÓLEM ALE INNEJ KARTY NIE CHCE BO 1 GB JUZ ZASILACZ BYM MUSIAL WYMIENIAC A TAK WYMIENIE KARTE JUZ BEDE GRAL W NOWE FAJNE GRY NOWSZE A JAK KOPIE RAMY JESZCZE Z 2 GB TO BEDE MIAL WTEDY 4 GB I JUZ NA NAJWYZSZYCH WE WSZYSTKO A TERAZ PEWNIE NA SREDNICH :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Weź pisz małymi literami, bo ciężko się czyta. To, że ci pisze na zasilaczu 120V - 240 V to napięcie wejściowe. "Zasilacz 350". Pewnie chodziło o moc zasilacza, czyli 350 W. Wątpię, że we wszystkie gry będziesz grać na średnich, nawet jak dokupisz ten ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 a na najniższych ewentualnie ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Zależy w jakie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 znalzałem takie info o tej karcie co kupie :) 150 zł - ATI Radeon HD4550 DDR3 512 MB Za 150 zł najlepszy będzie ATI Radeon HD4550 wyposażony w 256MB DDR3. Jest to jedna z najtańszych kart graficznych, którą możemy używać do gier. Nie pogramy na niej w takie tytuły jak Crysis: Warhead czy GTA IV z wysokimi ustawieniami obrazu , ale w inne gry możemy pograć komfortowo (np. Assasin's Creed), co prawda na niskich/średnich ustawieniach, ale za 150zł to przecież wcale nie jest tak źle. Ta karta ( jak wszystkie inne tutaj wymienione ) wspomaga odtwarzanie filmów w rozdzielczości HD. Firma karty graficznej - w tym przypadku bierzemy najtańszą jaką znajdziemy Na tej karcie możemy pograć w takie gry jak FEAR w 1024x768 na średnio-wysokich bez FSAA i Aniso z wyłączonym i cieniami, nawet komfortowa może być gra w bioshock na średnich/wysokich detalach w rozdzielczości 1024x768 Zalecany komputer: Procesor - Intel Celeron Dual Core E1200/AMD Athlon 64 3500+/AMD Athlon 64 X2 3800+ Pamięć RAM - 1GB Zasilacz - Markowe 300W Test - ATI Radeon Radeon HD4550 - http://www.benchmark.pl Wynik 3D Mark 06: 4020 pkt Typ chipsetu: RV710 Szyna pamięci: 64 bit Rodzaj pamięci: DDR III Zainstalowana pamięć: 512 MB Taktowanie rdzenia: 650 MHz Taktowanie pamięci: 700 MHz ROP: 4 TMU: 8 SP: 16 SPU: 80 ja mam zasilacz 305 w to ujdzie mi czyli karta :) ale jedno mnie zastanawia , otóż do niektórych kart nisko profilowych (low-profile) dodaje się specjalne jakieś złącze czy coś a co bez tego nie podczepie karty ? podczepie bo jest takiej samej wielkośći jak ta co mam teraz pod pci-e podpiętą , wyłamałem specjalne wejśćia te plomby z tyłu obudowy i ona wejdzie bez problemu chcę low profil bo na normalną musiał bym jeszcze zasilacz wymienić a na razie mi się nie chce :) ale zorbię swojego dellka nie do poznania :) gta 4 na najnizszych mi pujdzie chociaz ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Do GTA IV masz za słaby procesor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 mocno się będzie cieło czy wogule nie włączy , chociaż bym mógł jakoś pograć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Nie będzie się aż tak mocno ciąć, jednak spadek płynności będzie widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Dyzmek, lepiej kup se nowy procek bo na Pentium to długo nie pociągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Do tej płyty prawdopodobnie wchodzi tylko Pentium i Celeron. Największy jaki może sobie kupić to P4 3.8 GHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 co chcesz przez to powiedziec ? :) że gry które będą wychodzić za np rok mogą już u mnie nie pochodzić ? ;D i czy wymianan procka też ma znaczenie względem zasilacza i czy dużo z tym roboty :) Dyzmek, lepiej kup se nowy procek bo na Pentium to długo nie pociągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 na tym procku, to dziwię się, że chodzą ci gry, które wyszły 2 lata temu. ale ja sie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Miałem taki procesor. Z tego co pamiętam to Dead Island ładnie chodził, trochę się ciął Assassin's Creed 2 podobnie jak GTA. EDIT: Wymiana procka zależy głównie od chipsetu na płycie. Do socketa pasuje Pentium Dual-Core ale chipset go nie obsługuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Używana płyta z zamontowanym już Pentium D to jakieś ~150 zł. http://allegro.pl/plyty-z-procesorem-pentium-d-45942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 To lepiej dołożyć trochę i kupić płytę z Core 2 Duo albo jakimś Athlonem64 X2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 a czy jak zamonuje karte to wejscie na monitor wkrecic w wejscie na karte czy zostawic pod tym zintegrowanym wejsciem ? chyba podpiac pod karte prawda ? bo dopiero wtedy ja bedzie widziec a kto mi powie co to sa te zlaczki do kart low profile np mi ona nie jest chyba potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Jak podepniesz pod zintegrowane wejście, to korzystasz ze zintegrowanej grafy w płycie, czyli w gry nie pograsz. Podpinasz normalnie kabel pod wyjście z karty która zamontowałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 W Dellach w biosie masz jeszcze przełącznik do wyboru preferowanej karty graficznej. Zanim podepniesz kartę sprawdź czy jest ustawione na Auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 ok będę pamiętał :) dzięki :) ale przez najbliższy czas pogram w te nowe gry co będą wychodzić może czasami się przytnie ale ogółem będą chodziły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi