Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Maja 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Tytuł: GMX Cleaner Gatunek: aplikacja Opis: pomaga usunąć osierocone przez GM:Studio pliki, które skasowaliśmy z drzewa zasobów, ale nie zostały usunięte z dysku, bo: - nie mamy zaznaczonej opcji "Deleting from resource tree deletes from disk" w opcjach - używamy SVN/GIT/HG i ta opcja i tak nie działa ( bug #3257 ) Program napisałem sobie na własne potrzeby, głównie do pracy zanim Mike i Russell naprawią powyższy bug, ale też do starszych projektów, które mimo naprawienia tego bugu i tak będą już owe pliki posiadać. Usuwa też pliki png/jpg/bmp/wav/mp3/ogg powiązane z plikami GMX które usuwamy. Można usuwać pojedynczo prawy kliknięciem, albo wszystko na raz. Wyszykuje obiekty i sprite'y które są w projekcie, ale nie używamy ich w skryptach/obiektach/roomach. Do tego można odnaleźć obrazki, które jakimś cudem zostały na dysku, np. jak usuwaliśmy klatki ze sprite'a, albo zmienialiśmy jego nazwę i też już nie należą do projektu i można je spokojnie skasować. Jest też podgląd plików GMX jak klikniemy dwa razy :) Download: bitbucket.org/gnysek/gms-cleaner/downloads/GMX Cleaner.exe (wymaga zainstalowanego .NET frameworka) Rozmiar pliku: 60KB. Kod źródłowy: https://bitbucket.org/gnysek/gms-cleaner/src Autorzy: gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Nie wyświetla osieroconych skryptów po prawej stronie (katalog scripts), więc pewnie ich też nie usuwa. O ile działa prawidłowo to bardzo przydatny program do 'Bug Maker: Studio' :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dzięki, masz rację. Już poprawiłem, plik w ciągu kilkunastu minut powinien się zaktualizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Pojawiła się wersja 1.4 Wyszukuje teraz nie tylko pliki które są na dysku, ale nie ma ich już projekcie, ale także znajduje obiekty i sprite'y które są w projekcie, ale nie używamy ich w skryptach/obiektach/roomach. Do tego można odnaleźć obrazki, które jakimś cudem zostały na dysku, np. jak usuwaliśmy klatki ze sprite'a, albo zmienialiśmy jego nazwę i też już nie należą do projektu i można je spokojnie skasować. Jest też podgląd plików GMX jak klikniemy dwa razy :) Ściezka do pobrania jak w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Bardzo przyjemnie się pracuje z tym programem :) Używają w YoYo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Ja używam :P Tylko ciągle ma bugi i trzeba dorobić rzeczy. Chcę dodać wyszukiwanie zasobu we wszystkich plikach, wyświetlanie parentów, wykrywanie jak jakiś plik zniknie z dysku, wyświetlanie klatek obrazu dla danego sprita itd. Powiedzmy, że dopiero 50% zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi