max1996 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 jak zrobić żeby wyświetlało się game over gdy będę miał 0 życia??? pomocy pliz!!!! :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ludzie dobijacie! Wystarczy użyć mózgu lub wyszukiwarki! Poza tym spokojnie mogłeś pobuszować w eventach i klockach, lub (przede wszystkim) helpie! P.S. Używasz za dużo buziek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 prosty warunek matematyczny Jeżeli, to: if zycia<0 then room_goto(nazwa_rooma_z_napisem_game_over); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Musisz stworzyć osobny room, w którym wstawisz background - GAME OVER. Tworzysz jakis obiekt, który będzie odpowiedzialny za życia np. life controller. ADD EVENT ==>> OTHER ===>> NO MORE LIVES. W nim dajesz klocek "IF LIVES IS A VALUE", otwierasz go i value wpisujesz 1, a operation wybiersz smaller than. Pod tym dajesz klocek o nazwie: " GO TO A DIFFERENT ROOM" i w NEW ROOM wybierasz swój room, z backgroundem GAME OVER. Jeśli coś przekręciłem to poprawcie, u mnie to tak wygląda i działa. To jest operacja na klockach, bo na kodzie sie nie znam i dlatego tak duzo tego jest :D PS. ACHA, jak zaczełem pisać, to Waszych odp jeszcze nie było, sory że sie powtarzam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 dzięki cłopaki!!!!! ponadto: Dawidsu (Beaver Interactive) Napisano Dzisiaj, 10:31 Ludzie dobijacie! Wystarczy użyć mózgu lub wyszukiwarki! Poza tym spokojnie mogłeś pobuszować w eventach i klockach, lub (przede wszystkim) helpie! P.S. Używasz za dużo buziek. Słuchaj Dawidsu (Beaver Interactive) ty też kiedyś byłeś początkujący :] :twisted: :twisted: B) Oł My Głod! Tylko że on nie pytał się o prosty warunek matematyczny! Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi