Shift Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Siema wszystkim mam problem "tworze" grę Top Down i mam dylemant bo kamerka z gory "prosto" wyglada dość słabo mam pytanko do was czy da rady zrobic taka kamerke jak na screenie lub cos podobnego ?? Z gory dzieki ;) Tak jakby pod kątem xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 to jest normalne 3d(albo w grze 2d sa modele 3d) z perspektywa ustawiana lekko pod skosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 To zadam pytanie inaczej jak zrobić tą skośną pesperktywe ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 ustawiasz d3d_set_perspective i x1,y2 jest troche rozne od x2,y2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ale ustawiam to w każdym obiekcie 3d ? czy tylko w Głownym odpowiadajacym za d3d_start itp ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 no jak chcesz, zeby kamera się ruszała, to jakiś event step zapewne - do czasu, aż inny obiekt nie zmieni tej kamery, to wszystkie obiekty bedą się nań łapać - ale jak dasz np. też widok ortho, a na nim gui - to już od depth i kolejności powstania w roomie mocno zależy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Ok Dzięki pokombinuje z tym ;) to mam ostatnie pytanko do was jak robię zmianę spritów w animacji nie robię tego w stepie ;D to mi się wszystko krzaczy :D jak strzelam to nie pokazuje mi tej animacji np :D Jak ktoś był by tak miły i mógłby dać exampla zmiany Animacji takiej prostej to bardzo bym dziękował(Animacji ruchu i strzału resztę już ogarnę sam :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Sprawdzaj w animation end. Ja mam tak w KnockOucie poustawiane i trybi dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi