Easeful Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Laptop Szajsung Procesor 2.53GHz Karta graficzna: NVIDIA 315m (512MB) Ram: 3GB OS: Windows 7 W wielu artykułach ta karta graficzna jest zaliczona do pogranicza grafiki low/medium w Skyrim. Co do reszty (procesor, ram) nie ma wątpliwości że niemal przewyższają wymagania. Czego nie rozumiem: 1. Pomimo tego, że SAMA GRA poprzez autodetekcje ustawiła grafikę na Medium, to na Medium bardzo muli 2. TEGO NAJBARDZIEJ NIEROZUMIEM: JUŻ W SAMYM MENU W KTÓRYM JEST TYLKO JEDEN OBRAZEK I 5 PRZYCISKÓW MYSZKA MULI, JEJ RUCH JEST PŁYNNY ALE OPÓŹNIONY O POWIEDZMY 700ms 3. Nawet na grafice Low, ba nawet po późniejszym wgrywaniu różnych tweaków, zmniejszania grafiki do takiego stopnia ręcznie, że wyglądała jak w minecrafcie, wydajność jest niezadawalająca, usuwa całą przyjemność gry, albowiem tak jak w menu - obrót kamerą jest opóźniony. Czy jest to spowodowane za słabą kartą graficzną, czy może MYSZKE MAM ZEPSUTĄ. Nie mam pojęcia, szlag mnie trafi zaraz. Jakim prawem kamera czy kursor w menu jest opóźniony i zmulony, kiedy cała reszta działa dobrze i zupełnie płynnie? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Poszukaj jak wyłączyć synchronizacje pionową w Skyrim :) Mi szło na o wiele gorszym sprzęcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Nie masz przypadkiem za długiego kabla od myszki? Często to jest wina tak dużego opóźnienia. Ewentualnie może na jakimś odcinku ci się poskręcał/zrobił supeł, i zamula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Bo żeby grac w skyrima trzeba go kupić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Pentium P6100 2.0GHz GF 540M (1755MB TurboCache cokolwiek to znaczy) RAM 2GB Pozwala na odpalenie na max jeśli wyłączy się wygładzanie, cieło dopóki nie wyłączyłem synchronizacji pionowej. HINT: W menu masz efekty cząsteczkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Pentium Dual CPU @ 1.46GHz 1.47GHz 2,50 GB Ram'u GeForce 8400M GS ( 256Mb Klik ) Windows 7 ;) W lapku, chodziło mi na low, tylko musiałem wyłączyć synchronizacje pionową, to się gdzieś w pliku grzebało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 jejjjjjejeje robicie mi nadzieje ide sprawdzić edit: nie dało to nic. zupełnie nic, powiedziałbym że jest nawet gorzej, ale to może być złudzenie spowodowane kontrastem między rzeczywistością a wyimaginowaną w trakcie ładowania dobrą wydajnością gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Masz Optimusa? W każdym razie możesz w opcjach NV ustawić wszystko na jak najszybsze działanie gier PS. 315M nie ma czasem 1GB (ja mam 310M i mam 1GB) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Niespatchowany pirat. Na poczatku gra byla niezoptymalizowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Koledzy wyżej mają rację. A więc... ahoj! Nie masz przypadkiem za długiego kabla od myszki? Często to jest wina tak dużego opóźnienia. wtf, pierwsze słysze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Explosivo. Skroc kabel, i zobacz roznice. Sam sie zdziwilem za pierwsyzm razem : D A jak masz bezprzewodowa myszke, to zrob tak np do internetu od kabla czy klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 a co powiecie o geforce 9200m gs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ZE MASZ CIAC KABEL A NIE PROCESORY KUPOWAC Jezu, czmeu niektorzy tak ciezko kapuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 w tym momencie nie jesteś zabawny. Na 9200ms jest porażka, ale cóż odkryłem - zmniejszenie rozdzielczości drastycznie ZWIĘKSZYŁO FPS. Teraz jeszcze sprawdzę to na 315 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Michalku, przeciez to jest pierwsza rzecz ktora sie zmienia : | Ja mam Fallouta New Vegas, gram wszystko na fulla, ale zmienilem sobie rozdzielczosc, ze zaoszczedzam kilkadziesiat tysiecy pikseli. I jest plynnie i milo : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jeszcze tryb okienkowy może coś zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Michalku Jak miło że niektórzy jeszcze wiedzą z kim mają doczynienia :D XxMichałxX - ban do 1 września tego roku :ban: Coming soon EDIT: Ważne pytanie: co to je FXAA E2: Sytuacja następująco się przedstawia: Na 315: grafika ohydna, ale jest playable. Minimalne opóźnienie tej myszki jest, idealnie nie jest no ale jest dobrze, ale i tak powinno śmigać perfect na Medium, nie pojmuje czemu muszę się godzić na takie warunki. Na 9200: Niegrywalny syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Pamiętaj, że na laptopie gry chodzą - jednak nie zostały stworzone (przynajmniej te tańsze) do gier na full detalach Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 kiedyś kupie PC i będę grał w skyrima 70 godzin bez snu. wyżyje się za swoje zmarnowane dzieciństwo :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 nie pojmuje czemu muszę się godzić na takie warunki. Nie daj się wyzyskiwać Skyrimowi - graj w Catacomb 3D! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi