ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gatunek: MMOTDS Opis: Jest to typowy shooter MMO czyli zabij wszystko co się rusza, na chwilę obecną jest tylko dostępny jeden tryb czyli DM i jedna testowa mapa trzy mapy oraz edytor w którym możesz stworzyć własną. W opcjach możemy ustawić głośność gry oraz wygląd naszego żołnierza. Poruszanie się: WSAD - przycisku ruchu TAB - tabela wyników ENTER - chat LPP - strzał PPM - zmiana trybu strzału z pojedynczego na automatyczny Rolka myszy - zmiana broni F1 w menu łączenie poprzez wpisanie IP Porty(do odblokowania): TCP - 14804 UDP - 14806 Komendy admina: /kick nick - kickuje gracza o danym nicku /setadmin nick - ustawia admina dla danego gracza /getplayers - wyświetla listę graczy oraz ich stan UDP /ban nick [1/0](na ip/ na adres mac) /unban nick [1/0](na ip/ na adres mac) /changemap nazwa_mapy - zmienia mapę /online (1|0) - służy do włączania lub wyłączania aktualizacji serwera z bazą serwerów Poruszanie się w edytorze map: - przesuwanie ekranu - strzałki - kładzenie obiektu - PPM - usuwanie obiektu - LPM( ciągłe usuwanie LPM+CTRL ) - obracanie obiektu - scroll myszy - przesuwanie obiektu - CTRL+PPM - zapis - 'S' - wczytywanie - 'L' - włączanie/wyłącznie grida - 'G' - ustawianie rozmiaru grida - CTRL + 'G' AUTORZY: Programowanie: edie, YXE(Dll od audio). Fabuła: BRAK Grafika: raperr. Muzyka i dzwięki: Internet Znane bugi: -Gdy padnie serwis cba.pl nie da się utworzyć serwera. -Brak sprawdzania otwartych portów przy dodawaniu serwera do listy, naprawa w następnym updacie. Screeny: https://gmclan.org/uploader/7191/sc1.png https://gmclan.org/uploader/7191/sc2.png Download(Zawsze aktualny): >>>DOWNLOAD<<< PS: Gdy tylko jestem na kompie będę hostował jednego serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No wbiłem na serwa, chodzę, szukam kogoś i ni ma ;d Ale tak ogólnie to podoba mi się i grafika i dźwięki i ogólnie dopracowane wszystko :D Skoro demko jest takie ładne to nie mogę się doczekać pełnej wersji :D 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ja nie widze żadnego serwera :( Jak będzie online to daj znać ;p A jak klikam "połącz" bez wybranego serwera, to znika myszka. <- Bug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Serwer już jest, bug za chwilkę poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Okej :D Pierwsze co zauważyłem to to, że chłopek się rusza jak galaretka xD Fajna grafika, bardzo fajna. Kolizje trochę dziwne, w prawym dolnym rogu mapki nie mogę przejść po kratach, bo skrzynka mnie blokuje mimo iż jej nie dotykam. ( Ofc wiem że to wczesna alpha ) Wbijaaaaaać :C @EDIT: Kolejny bug, jak się szybko obracasz w jedną stronę to ci się ręce schodzą :c Snajperką można strzelać przez rogi ścian, jak się lufe wsadzi w ściane :P @EDIT2: Nikogo nie ma, poza Huderem który się nie rusza :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 A bo sprawdzałem na jakich portach gra chodzi by je odblokować bo oczywiście autor jak zwykle nie pomyśli o ludziach z ruterem i nie poda portu bo poco nie? Jak mnie takie coś denerwuje. Porty do servera to 14804 TCP ( standardowy z 39dll ) oraz 14806 UDP Zaraz wbiję na serva i możemy pograć normalnie. Będę czekał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Faktycznie zapomniałem, dzięki za ich podanie. Zaraz wyślę nową wersję. EDIT: Nowa wersja >>>DOWANLOAD<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 czemu nie widze serwa? ;x e: po kliknieciu dwa razy myszka znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Okej, to tylko czekam aż serwer będzie online i wbije też :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Z tego co widzę nie łączy mi się z cba, widocznie padło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Nowa wersja >>>DOWNLOAD<<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Czasami mam buga, że nie mogę trzymać żeby strzelać :/ @EDIT: Ja też muszę porty przekierować? Nikt się nie rusza, każdy ma 0 pingu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 postac bardzo sie blokuje, nawet w korytarzu e: cos zbugowalem: ERROR in action number 2 of End Step Event for object objOtherPlayer: Error in code at line 1: ^ at position 24: Unknown variable body_angle ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object objOtherPlayer: Error in code at line 1: ^ at position 5: Unknown variable shot ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object objOtherPlayer: Error in code at line 2: ^ at position 9: Unknown variable gun_holding Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Destroy Event for object objGunChooser: Error in code at line 5: ^ at position 37: Unknown variable gun_holding Edit: ups nie widziałem tego postu wyżej A ping check jakiś z dupy bo z każdym jest zawsze po 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ja ściągam właśnie, ale wątpię, żebym sobie pograł - mam iPlusa i obniżony transfer (sama gra ma przewidywany czas downloadu ok. 45min). Zrób jeszcze kampanię singleplayer, to pogadamy :P No i czy serwer gry na CBA to dobry pomysł? To średni hosting, często wysiada. ps. download a nie dowanload ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 mam bardzo lagi, a neta nawet spoko, CS w ogole nie laguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Hehe hosting nie jest na CBA tylko tam w bazie danych listę serwerów trzymam. Karol0: Spróbuj teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Podaj swoje IP w pierwszym poście, jakby CBA nie działało :P Btw. Nawet bez firewalla nie odbieram pakietów od serwera. Jedynie się z nim łącze, odbieram pozycje graczy itd., ale ruch, czat, nie dochodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ediepl czy zrobisz dla mnie zmiane broni digitsami(1,2,3,4...), bo mój laptop nie ma scroll'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Powinieneś mieć w prawej części touchpad'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Wiem, ale nie mam model to fujitsu siemens s7020. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ok dodam w następnym updacie, albo za chwilkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Edie, a czy nie można by robić serwów np za pomocą hamachi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Można, ale to mało wydajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ej a mam pytanko dodasz sprint? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Lepsze to niż nic teraz nikt się nie rusza na tym serwie, a jak próbuje postawić to się zawiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 @Piotrek1910: Może. @up: Aktualnie są 4 osoby i wszystkim działa, masz odblokowane porty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Wyłączyłem tylko firewall'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanXX Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gra superowa, grafa również jak i programowanie - ocena 20\10 :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 A masz router? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi