Arekadiusz Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 No więc postanowiłem sobie zainstalować Windows 8 na wirtualnej maszynie. Wybrałem darmowy VirtualBox. Pobrałem obraz iso, podczepiłem go, ustawiłem ustawienia tak jak w tym poradniku. Uruchamiam i jest najpierw ten komunikat: (biorę kontynuuj) potem ten: następnie chwile się ładuje i po jakimś czasie pokazuje się to: Na jakiejś stronie przeczytałem że musi być włączona wirtualizacja sprzętowa jednakże ja nie wiem jak ją włączyć. Jeżeli chodzi o Ustawienia>System>Akceleracja u mnie ta karta nie jest dostępna :( Będę wdzięczny za pomoc bo chciałbym sobie przetestować ósemkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 W tym tygodniu też to próbowałem i mam tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Może konfigurację VM dasz? Nie zostałem Dark Magicianem Fervi PS. Daj też specyfikacje twojego złomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Sory powinienem dać od razu :) Screen1 Screen2 Screen3 Screen4 Jak coś jeszcze będzię potrzeba to mogę dodać. Martwi mnie ta niedostępna zakładka "Akceleracja", może coś z tamtych ustawień jest potrzebne? EDIT: Aha mój laptop: TOSHIBA A300-1EH (Windows Vista Home Premium 32-bit.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nie wnikam, czemu dałeś te skriny A jaki komunikat? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Który komunikat? Wszystkie pojawiające się komunikaty dałem w pierwszym poście. Nic więcej się nie pojawia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Uruchamiam i jest najpierw ten komunikat: (biorę kontynuuj) potem ten: następnie chwile się ładuje i po jakimś czasie pokazuje się to: Nie wiem, nic nie widzę, by tam było Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 hhhmmmm ja widzę wszystko Ok podam linki: Uruchamiam i jest najpierw ten komunikat: Screen1 (biorę kontynuuj) potem ten: Screen2 następnie chwile się ładuje i po jakimś czasie pokazuje się to: Screen3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Pierwszy informuje, że nie masz procesorowego wsparcia dla wirtualizacji (?), to chyba przyspiesza pracę VM Drugi to informacja o wyświetlaniu Trzeci wynika na jakiś poważny błąd, być może uszkodzona instalka lub coś z VM, spróbuj VMware Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nie wiem, nic nie widzę, by tam było Fervi linux :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nie do końca, AdBlocker zablokował :D Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Pierwszy informuje, że nie masz procesorowego wsparcia dla wirtualizacji (?), to chyba przyspiesza pracę VM Drugi to informacja o wyświetlaniu Trzeci wynika na jakiś poważny błąd, być może uszkodzona instalka lub coś z VM, spróbuj VMware Fervi kiepsko! Obraz iso W8 waży ponad 2,5 GB więc nie chce mi się jej ponownie ściągać. A to wsparcie dla wirtualizacji jest koniecznie potrzebne? :( Zobacze co piszą o tym VMware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 A to wsparcie dla wirtualizacji jest koniecznie potrzebne? Nie, po prostu chyba przyspiesza działanie Spróbuj z VMware Player, może być lepiej Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 3 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 HAHA, 2,5 gb to duzo. Dawno sie tak nie usmialem. Duzo to sie zaczyna w okolicach 5 gb i to tylko jak masz tak slabego neta jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dużo to się zaczyna przy 300 MB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Marca 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Nie do końca, AdBlocker zablokował :D Fervi Ah te twoje rozwiązania innowacyjne, nic tylko ułatwiają życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Nom, dzięki temu nie mam połowy syfu z GMC i innych stron Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Syfu? Tez nie pozwolę ci zarabiać na twojej pracy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raalsky Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 A właśnie, mam taki problem przy pobieraniu instalki Customer Preview'a. Powinno być 2,5GB, pobieranie przerywa się mniej więcej przy 2,2GB lub równo 2GB, jednak obraz mogę wykorzystać przez ISOBustera i mam wgląd do plików. Jak chcę potem to dać dla VirtualBoxa to wywala, że nieobsługiwana wersja nośnika. Jakaś pomoc? Nie mam ochoty pobierać 2,5GB trzeci raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Za mało miejsca na dysku Ce? Możesz jeszcze spróbować inną przeglądarką pobrać (ot np. Internet SExplorer) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Marca 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Jak widzisz w pierwszym komunikacie , wirtualizacja jest wymagana do działania niektórych systemów - bez nich VB nie może emulować niektórych nowszych funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 To nie lepiej wypalić na DVD i zrobić sobie kilkunastogigabajtową partycje do testów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 @Chell Jak dla mnie nie jest to mało. Może nie jest też dramatycznie dużo ale nie mam ochoty pobierać drugi raz. @Raalsky Miałem najpierw to samo bo pobrało mi się w godzinę. Też próbowałem załadować do VirtualBoxa i pokazywało coś o błędzie pliku czy jakoś tak... Rozwiązaniem jest pobranie pełnego obrazu. Nie wiem jak masz to zrobić. Mi za pierwszym razem się przerwało potem włączyłem jeszcze raz i pobrało się normalnie. @adam014 Wiem że tak można ale nie chciałem robić kolejnej partycji tylko do przetestowania ósemki. Jeszcze się zastanowie. W każdym razie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi