Roki Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 No właśnie, jak wykrywać obiekty 3D pod myszką? Chodzi mi tutaj o d3d_wall, d3d_cone itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jeśli włączyłeś tryb d3d, nie możesz używać pozycji myszy w stosunku do kamery. Możesz użyć jakiegoś DLL-a, znaleźć jakiś skrypt do transformacji pozycji myszy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 DLL odpada. A jest możliwe wykrywanie po kolorze? Pobieranie koloru pod myszką, sprawdzanie czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Możliwe. Też się zastanawiałem, ale dałem to w "itp." : P Tylko że to nie jest zbyt szybki sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Wystarczy użyć googli: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=416555 - kliknij w download ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zawsze łatwiejszy niż transformacje, przynajmniej tak mi się wydaje :D @UP: :o Ciekawe to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi