ediepl Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja wciąż czekam na zadanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Nie ucz się kodu na pamięć. Ucz się przez praktykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 wiem zaraz zrobie ale myslalme ze bedziesz mnie uczyl robic gry a nie programy a poza tym po co mi tablice e grach ? ale skoro kazesz ok juz ide robic moze cos wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Dyzmek nie ucz się na pamięć, lepsze będzie jak zrobisz sobie jakieś zadanie/ćwiczenie. Np. 1. Spróbuj zrobić wyświetlenie tekstu na ekranie, który będzie wynikiem np. pola powierzchni prostokąta o wymiarach 250 px na 400 px 2. Zmodyfikuj poprzednie zadanie tak by użytkownik mógł wpisać sam wymiary. Podpowiedź użyj funkcji takich jak: draw_text(), string(), get_integer() + będą potrzebne 2 zmienne. Zajrzyj do dokumentacji co te funkce robią, jakie mają argumenty i je uzupełnij. 3. Zmodyfikuj kod z poprzedniego zadania tak by wyświetlić na ekranie podany prostokąt a w nim jego pole powierzchni. Podpowiedź użyj funkcji draw_rectangle() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Tablicę w grach są bardzo przydatne np inventory, system broni, i inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Super Pytacz Arekadiusza Ci pomoże! dzięki tej aplikacji dostałem 5 z fizyki Dziękuje, jestem zaszczycony że ktoś używa mojego programu i do tego dostaje dzięki niemu dobre oceny! Dla zainteresowanych podaje linka: SUPER PYTACZ . Co do tematu nauki na pamięć to według mnie każdy ma swoją metodę. Ja wolę sobie robić różne ćwiczenia, pisać jakieś programiki/gry (nawet przepisując linijkę w linijkę z przykładu) i jednocześnie analizować i uczyć się kodu.A na pamięć trzeba się nauczyć np. wzorów z fizyki,chemii i słówek na angielski, bo innaczej się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi