Flaque Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Hej. Chciałem z góry zaznaczyć, że w tym temacie proszę o wypowiadanie się tylko dorosłych użytkowników forum, w dodatku tych, którzy co jakiś czas wychodzą z domu i potrafią od czasu do czasu nie być cynicznymi. Niedługo minie druga rocznica bycia razem z dziewczyną i chciałem coś zorganizować. To, że będzie kolacja i gdzie już dawno ustaliłem, ale mam problem z winem. Chciałem kupić coś dobrego i słodkiego, ale się po prostu nie znam. Nie pytam o tanie winiacze tylko o normalne wino. Więc, poradzilibyście jakieś słodkie wino dobre dla obojga? Najlepiej dobre dla niej, bo mnie to bardziej rybka :) Podkreślam jeszcze raz, że nie chcę widzieć w tym temacie mordy bedzioma czy ignisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Kadarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Czemu słodkiego? Kolacja jest na słodko? Raczej powinno być wytrawne do niesłodkich potraw i to jeszcze pełnego posiłku. Jak czerwone wytrawne to Egri Bikaver jest popularne. Do spaghetti bolognese. (wybacz, ale jakoś wyobrażam sobie, że w męskim wydaniu kolacja nie wykracza poza makaron;). Z wytrawnych i półwytrawnych to ostatnio Blossom Hill było spoko. :) Słodkie mam własnej produkcji, to się nie znam na rynku. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 @Shil Kolacja kolacją, wino będzie po kolacji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 @Shil Kolacja kolacją, wino będzie po kolacji :D Hmm, kadarka to sikacz, może to i dobre rozwiązanie dla Was;) Ale to można kupić za 7zł, Ona to może wiedzieć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 http://www.winowino.com/produkt,395,CARLO_..._LIQUOROSO.html To się zapowiada dobrze. Niedrogie i z Sycylii, aczkolwiek trochę ostatni punkt (podawać do: desery, ciasta) odstrasza. Czekam na wypowiedzi i z góry odrzucam żulerskie wyroby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 http://www.winowino.com/produkt,395,CARLO_..._LIQUOROSO.html To się zapowiada dobrze. Niedrogie i z Sycylii, aczkolwiek trochę ostatni punkt (podawać do: desery, ciasta) odstrasza. Czekam na wypowiedzi i z góry odrzucam żulerskie wyroby. Jak takie winko, to się wbijam. ^^ A słodkie wino raczej do słodkich... Zrób krem Bruleee, to podobno mężczyzna kobitce powinien robić. ;) (brzmi dziwnie, wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A jak nie będziesz mógł się zdecydować na wino, parę rodzajów alkoholi, kilka soczków i jutubkowy skrócony kurs barmański. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Prawda o winie jest taka, że może co 20 osoba odróżni tanie wino od drogiego w smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Cudgee Creek, lub takie z kangurem na znaczku pocztowym na naklejce, wczoraj piłem - bardzo dobre jest (w domu sprawdzę nazwę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 @ΨΧΞ: Tell me more :D Jaki Cudge Creek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Shiraz (wytrawny), ewentualnie jak się upierasz na słodkawe, to Merlot jest półsłodkim. Jest jeszcze moje ulubione, które pijam na wyłącznie szczególne okazje: Yellow Tail - istnie fantastyczne wino :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 1 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Z półsłodkich piłem ostatnio normalne portugalskie Coreto i jest dobre. Właśnie mam jeszcze troszkę w butelce, to sobie dopiję. :) @Fizuś: Ty chyba wszystkie australijskie pijasz, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 gustuje w australijskich, włoskich nie pijam, czasem coś hiszpańskiego, ale głównie australijskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 i potrafią od czasu do czasu nie być cynicznymi. Podkreślam jeszcze raz, że nie chcę widzieć w tym temacie mordy bedzioma czy ignisa. Sądzę, że na tym forum jest jeszcze osoba która cynizmem i arogancją przewyższa mnie i Bedzioma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 1 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 @Ignis: Spierdalaj i wróć jak nauczysz się czytać. @YXE: A gdzie takie cudo dostanę? Shiraza etykietkę kojarzę z jakiegoś marketu, ale nie mam pojęcia jakiego. @Ranmus: Nie mogę nigdzie tego Coreto znaleźć :s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 2 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Shiraza tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Jezu, pytam o market a nie internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 raczej w jakichś alkoholowych, lub delikatesach szukaj, nie są wszędzie dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jak zrobisz od serca tą kolację to nawet jabol będzie jej smakował niczym wytrawne wino z 1942. Nie musisz się wysilać zbytnio z wyborem, aby tylko nie smakowało jak siara a każde się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 YXE kłamczuszku, dzisiaj wszystkie wina które wymieniałeś znalazłem w TESCO bez problemu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooji Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja na Twoim miejscu kupił bym dowolne czerwone słodkie wino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 9 Listopada 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja bym spytał jakie wino kupić podczas godziny coachingu z trenerem ( http://evilinsidecorp.wordpress.com/usluga...oaching-online/ ), która mogłaby odmienić twoje życie dodatkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja ci mogę doradzić amarenę. B. dobre aksamitne wino budzące wspomnienia i uczucia górników z tarnobrzegu. Doza namiętności i wyrafinowanego smaku, z tym winem romantyczny wieczór nie ma prawa się nie udać. Polecam Nie chcąc być nieuprzejmym doradzę ci dobre wino w dobrej cenie. Cena coś ok ok 20zł (wzwyż), zakupić można to w bierdonce. Nazwa, jakże dźwięczna i szlachetna: Moscatel De Setübal. Tutaj w tym zdaniu nie używałem sarkazmu. Wino naprawdę dobre, smakuje lekko miodowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Cudgee Creek Merlot (semi-sweet) był świetny ( i bardzo szybko znikła butelka :D). Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi