hopek Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Mam taki problem: chcę zrobić żeby jak zrobię określony ruch myszką (np. klepsydrę, ósemkę, trójkąt, kwadrat itp.) względem danego obiektu, to żeby wykonała się jakaś akcja (np. czar). Jakieś pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Tak samo, jak z systemem kombosów w bijatykach, tylko teraz nie analizuje się kombinacji klawiszy, ale ruchy myszy. Co nie jest łatwe, kiedyś pracowałem nad systemem kombosów, ale dałem sobie spokój. Może kiedyś spróbuję jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Rozumiem pytanie poza "względem danego obiektu", co nie ma żadnego sensu. Da radę takie coś zrealizować. Ale nie byłoby to łatwe. Oczywiście jak zawsze obowiązuje zasada: im dokładniejsze, tym ciężej wykonać. Na polu o wymiarach 200 x 200 możesz stworzyć pole abstrakcyjnych punktów, załóżmy 5 x 5, w odległościach co 50 pikseli. Wówczas każdy ruch myszki przybliżasz do najbliższego "punktu", ustawiając odpowiadający mu element tablicy dwuwymiarowej na true. Na podstawie takiej tablicy możesz sobie porównać, czy to, co narysował użytkownik jest IDENTYCZNE jak to, czego od niego oczekiwałeś. I to jest rozwiązanie bardzo proste i zarazem bardzo niedokładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Zadaj sobie trud i przeszukaj posty Tymona, pamiętam że zamieszczał to jakiś czas temu, może mieć w swoim uploaderze. Sprawdź też to: gmbase.cubedwater.com/index.php?page=extension&id=122 stare ale działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Trochę żle się wyraziłem, w "względem danego obiektu" chodziło mi o taką sytuację w grze: klikam myszką w jakimś punkcie , rysuje kształt , puszczam myszkę a gra sprawdza czy w pobliżu 'rysunku' nie znajduje się dany obiekt. Apropo w czasie czytania twego postu doznałem olśnienia, więc dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Był już taki temat na forum z rozwiązaniem. Pamietam, bo to ja się pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 To pewnie ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Tak, to był ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi