Compi Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Tytuł: S-TRIP Opis: O to strukturalny język programowania w polskiej składni. Tworzy normalnie exeki, obsługuje dwa typy zmiennych: LICZBA i ZNAKI. Także proste pętle, obliczenia na liczbach itp. Można powiedzieć, że to polska wersja pascala. Można się nim posłużyć do nauki programowania Download: KLIK Rozmiar pliku: ~400kb Autorzy: Programowanie: Daniel Mazur, Borland Screeny: Lista słów kluczowych: PISZ WCZYTAJ DLA DO RÓB POCZĄTEK KONIEC ZMIENNA LICZBA ZNAKI JEŚLI WTEDY ALBO PAUZA MODULO DIV POWTÓRZ PÓKI W przyszłości mam zamiar dodać więcej funkcji i bajerów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 S-TRIP A gdzie są rozbierające się panie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 25 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Też jestem głęboko zawiedziony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Jak miałem początki programowania to programy pisaliśmy w PSEUDO kodzie, ale był on zgoła inny np. Jest to kod na sumę przetłumaczony wprost z języka Pascal na polski do tego brakuje nagłówka PROGRAM (nazwa programu); ZMIENNA S, a, b: LICZBA; POCZĄTEK PISZ('Podaj pierwszą liczbę'); WCZYTAJ(a); PISZ('Podaj drugą liczbę'); WCZYTAJ(b); S:=a+b; PISZ('Suma tych liczb wynosi: ',S); WCZYTAJ; KONIEC. Wpisałem taki kod i nie chciało się skompilować myślałem że to taki pascal w tłumaczeniu na polski, ale nawet komentarze stawia się inaczej. Raczej radzę pouczyć się pascala wygodniej się pisze, nie tyle wygodniej co bardziej zrozumiale bo na przykład ja używam do pascala edytora gdzie kopiuj masz chyba pod Shift+Insert, a tu Ctrl+C więc tak na prawdę to tylko to jest tu potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 25 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Polska składnia, hoho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Raczej radzę pouczyć się pascala wygodniej się pisze, nie tyle wygodniej co bardziej zrozumiale bo na przykład ja używam do pascala edytora gdzie kopiuj masz chyba pod Shift+Insert, a tu Ctrl+C więc tak na prawdę to tylko to jest tu potrzebne. Free Pascal? Można przestawić na ctrl c i ctrl v w keyboard options. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 @Lechu4444: Ponieważ funkcja wczytaj ma argument, musisz zastąpić ją PAUZA; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 @Japanstaszek,Wojzax A już myślałem, że tylko mnie się tak skojarzyło. Pewnie autor ma niezły ubaw. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 @Lechu4444: Ponieważ funkcja wczytaj ma argument, musisz zastąpić ją PAUZA; Noo tak ale raczej nie przerzucę się z pascala na stipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 PATCH: Dodane komendy: MODULO DIV POWTÓRZ PÓKI DOWNLOAD: https://gmclan.org/up3899_4_Kompilator440ba.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Dla rozczarowanych :) A propo, dodałem już funkcje KOLOR_TEKSTU i KOLOR_TŁA mam zamiar jeszcze dodać coś w stylu sleep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Dorób funkcję STRIP to pewnie każdy to pobierze, tak to mało pobrań będzie. :D EDIT: Jak będzie działać, to jeszcze więcej. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 UPDATE: https://gmclan.org/up3899_4_Kompilator9b1ba.html Dodane komendy pod przyciskiem "?"; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Dorób funkcję STRIP to pewnie każdy to pobierze, tak to mało pobrań będzie. :D EDIT: Jak będzie działać, to jeszcze więcej. :P +1 :D Ciekawy program, ale przy kliknięciu "Kompiluj" pojawia się error "Błąd kompilacjix100000" ;d Przed S-TRIPem jest przyszłość - na GMClanie takie programy to rzadkość :] 6.5 / 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 +1 :D Ciekawy program, ale przy kliknięciu "Kompiluj" pojawia się error "Błąd kompilacjix100000" ;d Przed S-TRIPem jest przyszłość - na GMClanie takie programy to rzadkość :] 6.5 / 10 Błąd typu 0x??????? to bug nad którym pracuję. Spróbuj dać jeszcze raz lub zmień nazwę programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 *PATCH* Patch eliminujący kilka bugów. Link ten sam 99 Bottles of beer w języku S-TRIP /* 99 browarów */ #S-TRIP# ZMIENNA i : LICZBA; POCZĄTEK i := 99; POWTÓRZ PISZ(i, ' bottles of beer on the wall, ', i, ' bottles of beer'); PISZ('Take one down and pass it around'); i := i-1; PISZ(i, ' bottles of beer on the wall.'); AŻDO i = 0; PISZ('No more bottles of beer on the wall, no more bottles of beer'); PISZ('Go to the store and buy some more, 99 bottles of beer on the wall'); KONIEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 1 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Kolejny patch, 34 kompilacja czyli 1.0.3.4.11.a. Zmienione GUI i dodane parę usprawnień. Poprawiłem kilka błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi