Bedziom Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Siemka ;) Mam laptopa i wbudowaną w niego kamerkę internetową. Przy pierwszym uruchomieniu Skype'a kamerka działała, ale przy następnych uruchomieniach program już jej nie wykrywa :( Czy ktoś wie, czy (oraz jak) mogę coś zrobić aby kamerka działała? Thanks. ps. laptop ASUS EeePC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Września 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Nie włączać skype kilka razy... albo sprawdzić czy inny program w tle nadal z niej nie korzysta (np. stary proces skype) przez co nie moze uzyskać dostępu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Nie włączać skype kilka razy... Chyba źle mnie zrozumiałeś :P Chodziło mi o to, że jak włączyłem po raz 1szy, to kamerka działała - wyłączyłem Skype. Po 2godzinach włączyłem znowu i już nie działała. Wyłączyłem, włączyłem jeszcze raz po godzinie i dalej nie działała ;( albo sprawdzić czy inny program w tle nadal z niej nie korzysta (np. stary proces skype) przez co nie moze uzyskać dostępu :) Nie mam innych programów korzystających z kamerki :P A Skype zainstalowany niedawno, kilka dni temu i jeszcze się nie zapoznałem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Sprawdź w procesach czy nie ma tam skype, jeśli jest zabij go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 W procesach nie było Skype. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 To sprawdź czy jakiś inny program wykrywa twoją kamerkę. Jeśli masz Win XP to i przez Movie Makera możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Września 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Ale po restarcie działa czy nie? Jak tak, no to nie wyłączaj skype, prawdodpodobnie jest jakiś problem z wyłączaniem kamery i skype nie moze drugi raz potem jej załapać. Możesz sie też wylogować z konta i zalogować ponownie (wylogowanie != przełączenie usera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Kamerka działała tylko raz i przestała. A wylogowanie i zalogowanie nie daje efektów. E: Movie Maker też nie wykrywa kamerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Sprawdź styki. Nie wiem jak to zrobić na lapku, ale na pewno się da, bo kto by kupił kompa, którego się naprawić nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 A jak mam sprawdzić styki w laptopie, w który kamerka jest wbudowana? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Po co zbierać się za sprawdzanie styków??? Pierw warto sprawdzić te najprostsze do rozpatrzenia problemy, nawet gdyby miały być idiotyczne. Kiedykolwiek przeinstalowywałeś system na twoim laptopie? Jak tak to zainstaluj sterowniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Nie, system jest od początku (czyli od m/w 2 lat) ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 To może daj komuś laptopa, kto może sprawdzić te styki w laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Nie mam nikogo takiego :( E: kasy na serwis też nie mam. E2: mogę to zrobić jakoś sam? Potrzebuję tej kamerki do Skype'a jak najszybciej : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Chell Opublikowano 30 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Inaczej z nim i Dziab koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Ale ja nie mam kontaktu z Dziab :P Mam kilka osób ze szkoły i z rodziny, z którymi chciałbym rozmawiać z wideo na Skype, a nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Października 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 To kup kamerę w realu za 20 złotych. Lub przeinstaluj sterowniki, może coś niechcący skasowałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi