kt1117 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam, przed chwilą ktoś do mnie napisał na GG, żeby mu pomóc tworzyć MMORPG z niszczeniem i tworzeniem podłoża (na zasadzie MC). Dodał, że może zapłacić. Chodzi o to, że w 2 programistów wszystko poszło by z 3 razy szybciej. Chodzi o napisanie serwa w C++, poruszanie się, klasy postaci i tym podobne rzeczy.Nigdy nie pisałem aplikacji korzystających z neta w C++, więc dobrze, by było by osoba która będzie ze mną współpomagać znała C++. GG nieznajomego:10877407 Moje:20532454 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Dałeś się złapać paqoowi :P powodzenia XDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Odpuść sobie :) Napisać prostą grę przez sieć można, napisać mmorpg nie. Test: Napisz ponga przez sieć i to powinno Cię nauczyć dlaczego nie masz szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 W GM, napisałem kiedyś shootera dla wprawy, ale w C++ nawet nie używałem żadnej z bibliotek internetowych. P.S. Nie wiem dlaczego zawsze gdy mnie ktoś o coś prosi, to czuję się zobowiązany pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Czy ten shooter działał normalnie poza siecią lokalną? Z pakłem się nie układaj, bo to nie ma sensu. Poza tym w 2 programistów nie idzie wcale 3 razy szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Nie wiem czy shooter działał poza lokalną, bo mam wewnętrzne IP. Jeśli uważacie, że to może być pakło, to chyba dam sobie spokój, ale muszę powiedzieć, że nie jest aż taki głupi, bo nie dał się sprowokować do przyznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 W GM, napisałem kiedyś shootera dla wprawy, ale w C++ nawet nie używałem żadnej z bibliotek internetowych. P.S. Nie wiem dlaczego zawsze gdy mnie ktoś o coś prosi, to czuję się zobowiązany pomóc. Trudno pomóc w zadaniu, które sami nie potrafimy rozwiązać. Można tylko przeszkodzić. Nikt z tego forum nie dałby rady napisać mmorpg a sama umiejętność rzeczywistej oceny własnych możliwości jest bardzo cenna i oszczędza sporo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 14 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam właśnie trafiłem na wiadomość iż jestem 1000000 odwiedzającym tę stronę czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Napalone mężatki w mojej okolicy!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Te mężatki to wszędzie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Może sprawdź (w miare możliwośći) najpierw kto to jest, a nie pracuj w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Anty pisałeś coś o tym, czy shooter działał poprawnie poza lokalną. Będę teraz robił grę na kilka osób przez sieć. Możesz powiedzieć o co chodziło? Tzn. jakie problemy są z tym, żeby działało poza lokalną i jak je pokonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 17 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 W sieci lokalnej dużo szybciej przesyłane są pakiety, a tak to trzeba umieć to zoptymalizować, wiedzieć co wysyłać, interpolować, przewidywać co się będzie działo za 2 klatki i wyświetlać to na ekranie, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Z tym to nie powinno być problemu, bo chyba będę potrafił. Ważne, żeby pakiety leciały z kompa A do B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 W sieci lokalnej dużo szybciej przesyłane są pakiety, a tak to trzeba umieć to zoptymalizować, wiedzieć co wysyłać, interpolować, przewidywać co się będzie działo za 2 klatki i wyświetlać to na ekranie, itp. No to grubo z robotą, przy tego typu optymalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Najgorsze jest to, że nie mogę tego przetestować, bo mam wewnętrzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 ???I co z tego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 No i to z tego, że nie wiem czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Człowieku od czego jest wirtualna sieć hamachi ?? :) Chyba właśnie po to, żebyś miał te zewnętrzne ip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Każdy ma dostęp do internetu ma zewnętrzne ip, jedynie może mieć zablokowane porty przez router lub firewall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Edie gówno prawda. Nie każdy ma zewnętrzne ip :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Każdy ma dostęp do internetu ma zewnętrzne ip, jedynie może mieć zablokowane porty przez router lub firewall. Nie, nie każdy ma zewnętrze ip. edit* To załóżmy, że każdy ma zewnętrzne ip, to po co w takim razie istnieją wirualne sieci takie jak hamachi?? Zamiast pisać program tworzący wirtualną sieć, dający ci zewnętrzne ip, to by ci kazali odblokować porty i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 To załóżmy, że każdy ma zewnętrzne ip, to po co w takim razie istnieją wirualne sieci takie jak hamachi?? Zamiast pisać program tworzący wirtualną sieć, dający ci zewnętrzne ip, to by ci kazali odblokować porty i po sprawie. Tak się składa że nie wszyscy mają dostęp to routera, radze ciut więcej poczytać na ten temat. Przykładowe rozwiązanie jak mieć zewnętrzne ip: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic402965.html Ps:Gdybyś miał tylko wewnętrzne ip to nie mógłbyś korzystać z aplikacji internetowych(gg,skype,internet). Pss:Wejdź i napisz swoje ip http://twojeip.wp.pl/. EDIT: I napisz jaki usługodawca internetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 IP zewnętrzne można jedynie wykupić - nikt za darmo wam nie da. A kupuje się tam gdzie się ma internet wykupiony. Odrazu z zaznaczeniem na stałe radzę bo mogą dać zmienne ip. Nawet jeżeli wystarczy tylko przekierować porty, to samemu nie powinno się przy tym grzebać. Usługodawca za ,,drobną" opłatą może ci to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nawet jeżeli wystarczy tylko przekierować porty, to samemu nie powinno się przy tym grzebać. Usługodawca za ,,drobną" opłatą może ci to zrobić. Faktycznie to takie trudne... ATWG to jeśli masz dobry router to wystarczy ustawić DMZ na swoje ip wewnętrzne i nie musisz się bawić w przekierowywanie każdego portu bo wszytko automatycznie idzie na twój komp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Niektórzy dostawcy blokują ci porty i nic nie zrobisz bo to nie u ciebie jest zablokowane :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Faktycznie to takie trudne... ATWG to jeśli masz dobry router to wystarczy ustawić DMZ na swoje ip wewnętrzne i nie musisz się bawić w przekierowywanie każdego portu bo wszytko automatycznie idzie na twój komp. Nie mówiłem o trudności. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi