Matthew Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Grę można pobrać tutaj: OnSightDemo Jest to wersja alpha i do tego w drugim lvlu nie ma nic pożytecznego. W rogu ekranu pokazują się jakieś liczby ale zapomniałem jednej usunąć. Do wykonania 1 misja i można trochę pozwiedzać. PS. Link nie będzie przez chwilę działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 daj w obiekcie który odpowiada za tekst depth=-999999 to wtedy będzie lepiej widać text, możesz też zmniejszyć prześwitywalność tła tekstu aby było lepiej widac go na czarnym tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ogólnie gra zapowiada się ciekawa, tylko: 1. Chodzenie jest trochę niewygodne. 2. Pierwszą misję da się przejść? Gdzie ta kuchnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Kuchnia jest tam gdzie jest dużo gostków. Jakie typy sterowania proponujesz? Problem w tym, że rysowanie mgły i tekstu jest w tym samym obiekcie. A tak dla informacji: Misje: 1. Znajdź 5 potrawek - w nocy w kuchni nie ma nikogo, prześpij się do 9 rano, a wjednym pomieszczeniu będzie mnóstwo gostków 2.Zabij Killo - Będzie trzeba zabić go w nocy, ale nie koniecznie. Aby do niego się dostać musisz znaleźć kilof, rozwalić ścianę,zabrać klucz, otworzyć drzwi do kolejnej celi, pójść w górę, rozwalić ścianę, zabić Killo (w pomieszczeniu są skrzynie z kasą ale są niepotrzebne, bo narazie nie można ich brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 To daj w oddzielnych obiektach :) Co do chodzenia, bohater mógłby obracać się szybciej i jeszcze mógłbyś skorzystać z tego silnika Zakola, gdzie ludek "ślizga się po ścianie". A kuchni i tak nie moge znaleźć ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Hmm, zapowiada się całkiem ciekawie. :) Mam nadzieję, że się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 No nareszcie zrobiłem (robię) pożądną grę. Co do tekstu: Gdy robię dwa oddzielne obiekty w jednym draw przestaje działać. Gdy robię w jednym jest dobrze, ale tekst jest pod mgłą bo jest rysowany później tj. kod rysowania tekstu jest po kodzie mgły. Gdy zmieniam kolejność to mgła pokrywa cały obszar ,widoczny jest tylko czas. EDIT: Już sobie poradziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Czemu nie można chodzić do tyłu? Lepiej gdyby było sterowanie WSAD + myszka :) Ludzik czasem blokuje się na ścianach (przy obracaniu) i w drzwiach. A tak to nie mam nic do zarzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Jutro dam poprawkę. Dodał system chodzenia Zakola (po części), widoczną rozmowę, lepsze napisy, zbieranie kasy itd. Czy ktoś wykonał 1 misję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Popraw sterowanie. Postać co chwilę "zaczepia się" o elementy otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Czy ktoś wykonał 1 misję? Gdzie ta kuchnia??? Idę na południe, dochodzę do tych czerwonych drzwi, za nimi drepta strażnik i żadnej kuchni nie widzę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 To jest predzej jadalnia anie kuchnia i gdzie ta cela 13? Do czego służy ten mtłoteczek co leży na podłodze jak rozwale skrzynie? Aha jeszcze jedno zrób, że gdy nacisne l to cały czas świeci a gdy wcisne drugi raz przestaje świecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ktoś mi wreszcie powie jak wejść do tej kuchni czy tam jadalni? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Idziesz w strone czerwonych drzwi obok nich są białe otwierasz je idziesz przez ten korytarz to cie zwalnia niewiem czemu dochodzisz do końca załatwiasz ochroniarza idziesz do pokoju gdzie kreci sie dużo ludzi ze stołów zbierasz 5 talerzyków idziesz spowrotem do gościa i daje nastepne polecenie. P.S. Możliwe że popełniłem błedy pisałem na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 No, skoro się dowiedzialem gdzie jest jadalnia to poszło z górki :) Zabiłem tego więźnia, ale zleceniodawca nie daje mi następnego polecenia... Tej misji nie da się przejść? Poza tym popraw drzwi, potwornie tudno się je otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Mam dwa zastrzeżenia, a mianowicie: 1.W dialogu tekstu miejscami wcale nie widać. 2. Za bohaterem łazi jakieś podświetlone pole, a jak włączam latarkę to pojawia się przy tym polu... Nie wiem może to coś z tym kompem ale jak nie to popraw to:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Kiedy doszedlem do tych bialych drzwi to postac sie tam zablokowala :/ i nic sie dalo zrobic tylko gre uruchomic ponownie. Popraw to poruszanie sie po pomieszczenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Już mówiłem, dam poprawkę^o^ Napisałem też że można przejść tylko jedną misję. Mam pytanie, grę robić: 1. Z dużą ilością małych roomów. 2. Z średnią ilością średnich roomów. 3. Z kilkoma gigantycznymi roomami. Chodzi o zapamiętywanie pozycji obiektów, gdzie ma się stać po przejściu na następny level... Poprostu wybierzcie co wolicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Chyba jednak z kilkoma gigantycznymi roomami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ja bym zrobil duzo malych albo srednio srednich :) łatwiej bedzie o utrzytmanie sporej ilosci FPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Średnią średnich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Głos na średnio średnich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 OK! Ale mapy podzielę na epizody, np. W więzieniu, na wolności... Pytałem się, bo przenoszenie obiektów jest trudne. Na przykład: Wejdę do roomu "Prison2" a w "Prison1" zaczynamy w celi. Gdy z roomu "Prison2" wejdę do roomu "Prison1" mam znaleźć się tam gdzie wszedłem do "Prison2" a nie zaczynać w celi i żeby przedmioty które zabrałem nie istniały. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 No ja zrozumialem. Wszystko da sie zrobić przez variables... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 OK! Ale mapy podzielę na epizody, np. W więzieniu, na wolności... Pytałem się, bo przenoszenie obiektów jest trudne. Na przykład: Wejdę do roomu "Prison2" a w "Prison1" zaczynamy w celi. Gdy z roomu "Prison2" wejdę do roomu "Prison1" mam znaleźć się tam gdzie wszedłem do "Prison2" a nie zaczynać w celi i żeby przedmioty które zabrałem nie istniały. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał. Ustaw po prostu Presistent w roomie =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Nom sam sie kiedys o to pytalem i uzyskalem taka sama odpowiedz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Dobra! Dałem kolejną wersję. Mapa jest większa i da się przejść 3 misje! https://gmclan.org/up1096_4_OnSight.html tak dla przypomnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Przeszedłem pierwszą runde wyskoczył napis kolejny epizod ekran zrobił sie szary a dalej nic sie już ie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Bo tak miało być! To szare to druga runda! Kasmilus, nie mów jak przeszedłeś bo to cheat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Juz sciagam zaraz wszystko wyjasnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi