Markuz Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam, w jaki sposób zakodować dany string? Coś jak w php md5, np. gracz podaje imię "Andrzej" a ja je koduję w ciąg znaków "KM4358CZXMOL34A" hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 To zależy od algorytmu szyfrowania. Możesz użyć zwykłego XOR, szyfr Cezara, losowe kodowanie z kluczem, sposobów jest naprawdę sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 MD5 nie jest szyfrowaniem, bowiem szyfrowanie to coś co można odszyfrować - MD5 jest haszem/funkcją skrótu i jak już zamienisz to nie odczytasz (no istnieją pewne metody, ale raczej polega to na zapisywaniu z jakiego tekstu co uzyskałeś niż na prawdziwym odszyfrowywaniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Mi chodzi o cokolwiek, nie muszę tego odkodowywać, ważne aby string podany przeze mnie nieco się zmienił ( taki pic na wode ), nie musi być do bardzo skomplikowany kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 No to kombinuj! Szyfr Cezara + np.: co 3 liczbę zamieniaj na jej numeryczny (ASCII) odpowiednik. Cokolwiek co TY wymyślisz będzie dobre, a w dodatku nikt tego nie będzie mógł rozszyfrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ok, poradziłem sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi