Skocz do zawartości

Zablokowane gry/programy z gm w szkołach i dyskusje na temat wiary

Bedziom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Farciarz :]

Jak ja cośtam dałem na infie, to nie dość, że czekałem cały semestr, aż babka to sprawdzi, to po sprawdzeniu powiedziała coś takiego : "my się tym nie zajmujemy, to nie jest w żaden sposób związane z programem nauczania w klasie 5 szkoły podstawowej". Taki był sens jej wypowiedzi. Myślałem wtedy, że rozniosę jej biurko na kawałki :D

Ale w tym roku (w sensie - pod koniec) jeszcze lepsza jazda z PowerPointem była - babka powiedziała, że kto całkowicie samodzielnie zrobi w czasie kilku lekcji prezentację o trójkątach, ten dostanie 6 na koniec. Traf chciał, że na 1 lekcji za cholerę nie pamiętałem rodzajów trójkątów, a potem byłem chory do końca roku szkolnego :D I wyszło na to, że pół klasy 6 na koniec a reszta - w tym ja - 5. A i tak większość rodziców kolegów/koleżanek twierdzi, ze to ja z całej klasy najbardziej przykładam się do tego przedmiotu i ja jeden z całej klasy zasługuję na 6 z infy :D

Dobra, sorki, że się tak rozpisałem.

• Filar Społeczności

Próbowałem c++em, ale ja nie chodzę już do podstawówki ;)

Z GMa to dostałem tylko 6 z grafiki za to, że syn nauczycielki moją grę znalazł w CDA. Ale to też nie jedyna rzecz, dzięki której dostałem te 6.

Cytat
syn nauczycielki moją grę znalazł w CDA

wiem od tym od dawna, ale chyba nie miałem okazji - gratuluję :)

Cytat
nie chodzę już do podstawówki ;)

to nie ma znaczenia... Gimnazjum, podstawówka. Ważne, że tam nie uczą posługiwania się czymś takim :)

Cytat
Próbowałem c++em,

o! przypomniałeś mi! miałem zacząć się uczyć cpp :/

W ostatniej klasie gimnazjum na zaliczenie kazali nam zrobić prezentację, a jako że ja nienawidzę Power Pointa zrobiłem animowaną prezentację w GM'ie. Biorąc pod uwagę że większość klasy nic nie zrobiła, a poziom mojej pracy był kilkukrotnie wyższy, dostałem 5. Dziewczyny w klasie prosiły nauczyciela o 6 dla mnie, bo bardzo im się podobało, ale mi 3 w zupełności by wystarczyła.

Przygody w technikum informatycznym? Cóż GM'a używam od 5 lat, a to pozwoliło mi poznać chociaż by czym jest iteracja. Teraz jestem jedną z 2 osób w klasie która zna trochę więcej niż podstawy programowania. Teraz idę szczęśliwie do 3 klasy, w pierwszej klasie obiecałem jednemu z nauczycieli że pomogę w bibliotece szkolnej. Miałem zrobić stronę internetową szkolnej biblioteki. Dostałem 1,3 GB zdjęć i jakiś dokumentów. Zrobiłem stronkę w PHP która wyświetlała zawartość całego folderu i pokazałem ją nauczycielowi. Teraz co roku mam ocenę podniesioną, ale strony nigdy nie oddałem.

Bedziom materiał w podstawówce obejmuje 'tworzenie' czyli: Rysowanie w MS Paint, tworzenie dokumentów tekstowych, etc.

W gimnazjum jest to natomiast 'Wyświetlanie danych' czyli: Tworzenie prezentacji, Rysowanie wykresów, HTML, etc.

Ale sami wiemy że nikt nie będzie trzymać się materiału :)

Jak chciałem babce pokazać moją stronę (moją pierwszą, na żadnej z późniejszych nie ma do niej odnośników), to powiedziała, że jej to nie interesuje (czyli innymi słowy - zwisa jej to) D:

Cytat
jedyny w klasie umiem programować i w ogóle znam się trochę.

biorąc pod uwagę poziom mojej klasy ("psze pani, a jak zrobić dużą literę?", "psze pani, jak wstawić "ą"?" itd.) to nawet o mnie można tak powiedzieć :D

Cytat
Niby czemu? Nie wiem jak teraz, ale jak ja chodziłem do podstawówki czy gimnazjum, to na informatykach zazwyczaj się zrobiło byle co, co wykraczało poza umiejętność napisania czegoś w Wordzie i dostawałeś 6.

dalszy tekst z mojego posta był uzasadnieniem :)

Jak widzę, wszyscy dostawali lepsze oceny niż zwykle za coś ponad program.

Kuffa, moja szkoła jest zyebana.

ja pokazałem kobiecie z liceum (1-sza klasa, I semestr) certyfikat ecdl oraz robiłem wszystkie zadanie w 3 min, kartkówki w 1 min. Powiedziała mi ze da mi 6 na koniec.

Jednak najbardziej na infie wkurzało mnie to ze każda osoba z którą byłem w parze nic nie robiła i dostawali 5 za prace na lekcji

karolo320 napisał(a):
A u mnie jest tak ######ście, że im ładniejsza dziewczyna, to lepsza ocena, a jak chłopak to 4 xD

nauczyciele to faceci?

Piedro napisał(a):
Pani sama dobrze wiedziała ze dam sobie rade sam.

ale dla odmiany oni by sobie nie dali rady bez Cb

Piedro napisał(a):
Moim zdanie oni wszyscy powinni mieć lachy z infy na koniec roku

heh, ja mojej klasie (większości) wstawiłbym 2 na koniec, bo to, co tam się dzieje, to jest makabra :/

Ale nauczycielka jeszcze lepsza. Cytuję zajście z lekcji (oczywiście nie co do słowa) :

Cytat
Koleżanka - proszę pani, tu mi wyskoczyło okienko o wysyłaniu jakiegoś raportu, a Word przestał działać

Nauczycielka - to bardzo poważny błąd w komputerze. Jedyne, co można teraz zrobić, to uruchomić go ponownie.

[po czym nastąpiło uruchomienie kompa ponownie]

Może to te lekcje infy tak skrzywiły mi psychikę?

Bedziom napisał(a):
Koleżanka - proszę pani, tu mi wyskoczyło okienko o wysyłaniu jakiegoś raportu, a Word przestał działać

Nauczycielka - to bardzo poważny błąd w komputerze. Jedyne, co można teraz zrobić, to uruchomić go ponownie.

Bedziom: Ej koleżanko! Komp ci zaraz eksploduje hehehe! ;)

Marmot napisał(a):
Niby czemu? Nie wiem jak teraz, ale jak ja chodziłem do podstawówki czy gimnazjum, to na informatykach zazwyczaj się zrobiło byle co, co wykraczało poza umiejętność napisania czegoś w Wordzie i dostawałeś 6.

Ja dostalem 1 + uwage za to ze na wolnej lekcji (gdzie wiekszosc klasy sobie poprostu lazila po necie) napisalem program w pascalu (czyli ze tak powiem troche ponadprogramowo). Wszystko zalezy od szkoly widac. I od programu :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...