PsichiX Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Tytuł: Alice on Schrooms! Gatunek: Comic Arcade Opis: Alicja wyszła do lasu zebrać nieco grzybków, aby się nieco zrelaksować, ale nie wiedziała, że jeden lub dwa grzyby nie wystarczą i musi pożerać ich więcej i więcej, aby nie stracić przytomność i przetrwać. Pomóż jej iść jak najdalej w miarę możliwości i zdobyć jak najwięcej punktów! GRA JEST NADAL W FAZIE ROZWOJU, OBECNIE TRWAJĄ BETA TESTY GŁÓWNEJ ROZGRYWKI. Download: http://www.indiedb.com/games/alice-on-schrooms Rozmiar pliku: 9.85 MB Autorzy: Programowanie: PsichiX Fabuła: PsichiX Grafika: Tymoteusz Beczek Muzyka: W kredkach są wypisane podmioty odpowiedzialne za utwory w grze. Screeny: Filmy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zasysam i zaraz dam ocenę. Grafika nie jest taka zła jak piszesz. O, żebym ja taką umiał zrobić ^^ Poczekaj ze 20min aż mi się ściągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 A ja myślałem, że mam słabego neta ^^ 4 minuty mi sie sciaga. Ocena w edicie :) Tak jak m@rcixxx powiedział na razie nie ma co oceniać. Ale jest słaba, każdy może coś takiego zrobić w 10 minut. Dziwne było też to, że raz po zderzeniu z grzybkiem game over. Nie wiem, może tak miało być ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 o które można się potknąć i rozbić głowę, Trzeba dorobić animację ;). W ogóle to gierka wciąga, sam się zdziwiłem. Fajnie by było jak byś dorobił bonusy, np. strzelanie przez 10s do najbliższych przeciwników i skał. Jak na dzień dzisiejszy to nie wiele da się ocenić, czekam(y) na grafikę i lepszą muzyczkę bo ta wydaje mi się dziwna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 @up2:Mi nawet nie minute ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Fajne, fajne. - Minusy - - Miejscami cthulu są na muchomorach, - oraz raz mi całą szerokość łąki zajęły te właśnie ten ten tegi o nazwie Cthulu. + Plusy + + fajny dźwięk (mi kawałek jednego utworu skojarzył się z Fredem) :D + sympatyczna grafika + lubie gry z menu po którym można poruszać się strzałkami (ja tego ni umim) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 ta gra jest po prostu słaba. zwalniająca muzyka - suuper. ale swoją funkcję spełnia (w końcu to tylko przykładowa gra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 jaklub, propozycją jakąś się podziel, bo chcę, by była grywalna, nie do końca jednak wiem, co z nią zrobić. BTW. zwalniająca muzyka to efekt "zjazdu" jaki towarzyszyć ma z zaciemnianiem / rozmazaniem ekranu przy spadku substancji aktywnych w naszym ciele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 jaklub, propozycją jakąś się podziel, bo chcę, by była grywalna, nie do końca jednak wiem, co z nią zrobić. ok ponieważ sterujemy zwykłym "ludziem", proponuję zwiększyć liczbę rodzajów przeszkód. same Cthulhu leżące na drodze nie wystarczy. poza tym, pomoże tutaj też wywalenie tego wkp3ow6t0-w3r5nzsjącego utworka i dodanie czegoś bardziej psychodelicznego, ale nie wkurzającego jednocześnie. zmiana scenerii w miarę wpieprzania grzybków. ale jeśli to ma dalej być przykład dołączany do xenona, powinno zostać takie coś. można ewentualnie dodać bonusy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 @YXE Ja też mogę? Np. tak jak pisał m@rcixxx, bonusy. Strzelanie do 10 najbliższych wrogów, nieszkodliwi wrogowie, tarcza - whatever, byleby to był B-O-N-U-S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Fajna muzyka... Co tu więcej powiedzieć jeśli gra ma być w celach edukacyjnych to całkiem dobrze uważam że będzie pokazywała najprostsze funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Dorób jakieś bonusy. Na przykład nieśmiertelność za combo x20, zebranie wszystkich grzybków co są na ekranie, zniszczenie ośmiornic (cthulu) co są na ekranie, odwrócenie sterowania (to raczej nie bonus), strzelanie itp. Dodaj opcję, że najlepsze wyniki (z powtórkami) można wysyłać na jakiś serwer i są one dostępne dla wszystkich graczy (taka "globalna" top lista). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Czerwca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Jakby coś to posada grafika już zajęta ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 @up - ;d Candy dał bardzo dobre propozycje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Widzę sprawiedliwość na tym świecie - BO ADMIN wstawił grę. Jeżeli nie byłby to admin, to byście na pewno kolesia wyzywali "ale badziewiarska grafika!", "tu nie foum dla takiego beztalencia!" TAKA JEST PRAWDA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 moe, przesadzasz. i dzieki za ocene, masz moze jakies propozycje wlasne co do ulepszenia? mnie sie bardzo spodobaly propozycje candy'ego, wiekszosc, jak nie wszystkie beda zaimplementowane w grze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Dodaj jak mówił candy bonusy, comba przy tym gdy zdobędziemy combo jakieś super wybuchy, efekty itd - im wyższe combo, tym większy boom na ekranie ujrzymy. Mógłbyś dodać system achievmentów ( jak już te achievmenty to tworzenie użytkowników, gdzie dla każdego są osobno zapisywane ), jakiś extra time do zdobycia ( poprzez jakiś specjalny grzybek, np. na 10 sekund ekran robi się kolorowy, double punktów itd). dobra już, masz to 4/5 ( liczę, że się postarasz w następnych wersjach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Tu ni ma korupcji, zastraszania ani niczego w tym stylu :< --- Jednak po jakimś czasie dźwięk irytuje :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 4/5 za chodzącego ludzia + przewijający się ekran + pojawiające się grzybki? #YXE: Dlaczego to waży aż 8.5mb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 #YXE: Dlaczego to waży aż 8.5mb? wiem, że nie jestem ΨΧΞ, ale odpowiem: muzyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 bo muzyka wazy ok 6? i to jako mp3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 A teraz dawaj na Androida ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 25 Czerwca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 bo muzyka wazy ok 6? i to jako mp3? mp3 to płatny format ;) i do tego ssie, zainwestuj w ogg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 dla zainteresowanych: kod źródłowy obecnego stanu gry (dodano pauzowanie gry klawiszem P i poprawiono predkosc muzyki. teraz dodaje postprocess i potem wezme sie za bonusy): http://dl.dropbox.com/u/9759049/SchroomsBetaSources.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 UPDATE! dodałem klimatyczny postprocessing, gra się schizowo :D http://dl.dropbox.com/u/9759049/SchroomsBeta.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zbyt gwałtownie wskakuje ta muzyka. Fajny efekt jak ludkowi shiza się kończy (takie ściemnienie i poszarzenie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Muzyka jest bezbłędna :D Aż się nie chce wyłączać gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Jeszcze kolorki mi się mienią przed oczami po wyjściu z gry xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Mi pasek ładowania dochodzi prawie do końca i wywala error aplikacja nie odpowiada wyślij raport o błędach :P Ale mam baardzo starego kompa, więc to zapewne przez niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Mają występować jakieś efekty? u mnie tylko sie grzybki trzęsą i muzyka zwalnia/przyspiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi