matisowa Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 witam to mój pierwszy temat chodzi o icy towera mam grafike cheatsy itd. ale nie wiem jak zrobić zapadające się pięterka i jak się zegar raz obróci żeby pietra szybciej spadały gwiazdy ludka menu już mam :thumbsup: a jeszcze bardzo bym prosił o combosy nieskończoność pieter i w menu zmiane początkowego pietra proszę o gml'sy to był mój pierwszy post/temat wiec jestem trochę podstresowany oczywiście osoba która mi pomoże będzie w creditsach gry mam game maker pro wiem że troszeczkę za dużo wymagam ale chce zrobić naprawde fajnego icy towera dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Raczej ten icy tower nie będzie twój jak tyle rzeczy zrobią dla ciebie forumowicze(o ile zrobią),radził bym ci zacząć od jakieś gry top-down lub platformówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 chce zrobić naprawde fajnego icy towera powinieneś zamienić na chce zebyście zrobili mi naprawde fajnego icy towera A tak poważnie: Icy Tower wcale nie był pierwszym projektem tych, którzy go zrobili. Powinieneś opanować podstawy, a dopiero potem myśleć o robieniu jakichś gierek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Yeah!:D Mogłeś poprostu napisać coś w tylu ..Zróbcie mi grę! Edit: 600 PSTÓW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 ... I zniechęciliście chłopaka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Zacznij od platformówki typu ,, Mario " albo pac-man. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Coś ala Mario jest duużo łatwiejsze do zrobienia niż taki ice tower;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Post do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 TYYYYYMOOOOOON!!!! Jak śmiecie robić dowciapy na forum beze mnie? Foch! :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Coś ala Mario jest duużo łatwiejsze do zrobienia niż taki ice tower;> nie 10 razy nie 100 razy nie 90267230495620394 razy nie czy wy przez ostatnie 10 lat w ogóle graliście w Mario? taki przeciętny nubek prędzej by się pociął niż zrobił coś nawet zbliżonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Mówiąc mario , miałem na myśli tego pierwszego który wyszedł :P Jest jeszcze do wyboru pac-man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Mówiąc mario , miałem na myśli tego pierwszego który wyszedł :P to wciąż wbrew pozorom całkiem skomplikowana gra, której budowy przeciętny nubek za nic by nie ogarnął. za to dupny pac-man jest faktycznie prosty do zrobienia (choć znowu - żeby zrobić DOBREGO pac-mana, trzeba się wysilić.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 20 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 to wciąż wbrew pozorom całkiem skomplikowana gra, której budowy przeciętny nubek za nic by nie ogarnął. za to dupny pac-man jest faktycznie prosty do zrobienia (choć znowu - żeby zrobić DOBREGO pac-mana, trzeba się wysilić.) Już sobie wyobrażam sterowanie w pacmanie made by Kimonek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Hah, co masz na myśli ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 mario i pacmana już zrobiłem pracuje teraz nad grą podobną do super dxball no i icy towerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 mario i pacmana już zrobiłem pracuje teraz nad grą podobną do super dxball no i icy towerem To niezłe osiągnięcie, pochwal się może w dziale z grami ukończonymi, bo chętnie bym zagrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 zapadające się pięterka i jak się zegar raz obróci żeby pietra szybciej spadały gwiazdy ludka menu już mam a jeszcze bardzo bym prosił o combosy nieskończoność pieter i w menu zmiane początkowego pietra zapadajace sie pieterka to y+=speed_spadania, toz to podstawy a przyspieszanie to dodawanie speed_spadania np. o jeden co sekunde(w create alarm[0]=room_speed, a w alarm[0] alarm[0]=room_speed; speed_spadania+=1) gwiazdy ludka nie wiem co to nieskonczonosc pieter: po przejsciu ilus pikseli tworzysz nowy schodek e: i to jest odpowiedz trole! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 zrobiłem tak jak kazałeś TheMarcQ i nadal mi coś nie działa proszę o podesłanie jakiegoś pliczku dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 A co dokładniej nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 to wciąż wbrew pozorom całkiem skomplikowana gra, której budowy przeciętny nubek za nic by nie ogarnął. za to dupny pac-man jest faktycznie prosty do zrobienia (choć znowu - żeby zrobić DOBREGO pac-mana, trzeba się wysilić.) eee...miałem na mysli że odwrotnie,nie wiem czemu tak napisałem...lool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 https://gmclan.org/up7221_12_przyklad_it.html masz tutaj nieskonczonosc pieter, przyspieszanie pieteri zwalnianie pieter :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Trochę głupio bo jak mocno przyśpieszysz to są takie odstępy między klockami że na pewno się nie wyrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 chciał przyspieszenie, ma przyspiesznie :D ale mozna wraz z szybkoscia kladek zwiekszac szybkosc wychodzenia, tak zeby odstepy byly rowne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi