Bedziom Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam. Czy są w Game Makerze komendy typu "wyloguj", "wyłącz komputer" lub "wyłącz monitor"? Wiem, że są na otwieranie/zamykanie stacji dysków, ale czy są też inne podobne? PS. bardzo przepraszam, nie wiedziałem, jak nazwać topik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam. Czy są w Game Makerze komendy typu "wyloguj", "wyłącz komputer" lub "wyłącz monitor"? Wiem, że są na otwieranie/zamykanie stacji dysków, ale czy są też inne podobne? PS. bardzo przepraszam, nie wiedziałem, jak nazwać topik. Hahahaha :D Nie, nie ma, chyba że jakiś dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Buuu :( Szkoda. Ktory to może być dll jeśli można spytać? E: Co Cię rozśmieszyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Nie potrzeba dll'a. E:Nie da się tylko wyłączyć monitora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 to podaj te magiczne funkcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 https://gmclan.org/index.php?wiki=article&zm=33 sprawdź execute_shell() - znasz komende do windy to i znasz do GM-a :) a do windy w googlach znajdziesz; polecam shutdown Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Maja 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Jak to nie da się wyłaczyć monitora ? Dać na fullscreen i malować na czarno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Mi nigdy to nie chciało działać, ale radziłem sobie w ten sposób: GML t="shutdown -s -t 1" f=file_text_open_write("plik.bat") file_text_write_string(f,t) file_text_close(f) execute_file("plik.bat") file_delete("plik.bat)</span> Może być kilka błędów w nazwach funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 GML execute_shell('shutdown.exe','-s -t 00'); Właśnie sobie kompa wyłączyłem w ramach testów Edit: jak dasz GML execute_shell('shutdown.exe','-s -f -t 00'); to sie nie bedzie pytac np. mozilla, czy zapisac. Po prostu wyłączy kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 wygaszanie ekranu w windzie niestety jest automatyczne i nie da sie tego kontrolowac, co najwyzej sam wygaszacz a gdyby nie dzialalo execute_shell('shutdown.exe','-s -t 00'); sprobuj execute_shell('C:\windows\system32\shutdown.exe','-s -t 00'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 nie trzeba... GM odpala konsolę. Konsola odpala shutdowna na zasadzie relatywnej ścieżk, bo shutdown jest zawsze w folderze windowsa, w ktorym jest tez konsola. Pz tym system nie zawsze jest na C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Czyli tylko u mnie jakims cudem nie dziala samo "shutdown"... Moj komp jest zaj3bisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Maja 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Nie masz uprawnień administratora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 samo shutdown nie zadziała. Musisz wpisac przynajmniej argument odpowiedzialny za to, co masz zrobic... mozesz przeciez wylogowac -l zahibernowac -h wylaczyc -s otworzc panel zarzadzania shutdownem -i (musi byc podany jako pierwszy) bądź anulowac już uruchomionego shutdowna -a Edit: albo zrestartowac -r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 A u mnie muszę robić moim sposobem. E:I mój komp nie chce się hibernować.Może dlatego że HOME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 mam administracje, w argumentach -s -t 05, mimo to nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 05 daje 5 sekund daj shutdown -s -f -t 00 w konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 wiem jak to dziala.... po prostu : bez C:\windows\system32 u mnie nie trybi! zanotowales? koniec offtopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Hibernację trzeba mieć uruchomioną w panelu sterowania. Opcje zasilania -> Hibernacja -> Włącz hibernację. Uwaga, na dysku pojawi się ukryty plik hiberfile.sys który będzie ważył tyle ile macie ramu w komputerze. Po tym aby uruchomić hibernację "ręcznie" na ekranie wyłączania jak macie te 3 ikonki to wciśnijcie Shift. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi