kriso99 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 witam mam taki problem jak włączam 2xgrę 1host 2join to działa a jak host włączyłem na 1kompie a join na 2kompie to nie działało. o co chodzi czy gdzieś mam błąd??? możecie sprawdzić??? <<< :w00t2::w00t2::w00t2: >>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 No a podałeś prawidłowe IP tego drugiego kompa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 to znaczy??? tak miałem w jakimś innym przykładzie tam jest takie coś że w host nie podajesz ip a w join podajesz ip i to jest dobrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Tak, ale jakie IP podajesz? 127.0.0.1 ? To nie zadziała pomiędzy różnymi komputerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 a jakie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 127.0.0.1 to ip komputera na ktorym odpaliles aplikacje jesli urachamiasz ta gre w lanie, wystarczy ze wejdziesz w ustawienia routera i sprawdzisz jakie adresy ip sa gdzie przypisane jesli zas odpalasz to na kompach poza lanem, musisz przekierowac porty na komputer hosta i podac ip w join "ip zew kompa:port przekierowany" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 musisz przekierowac porty na komputer hosta i podac ip w join "ip zew kompa:port przekierowany" co to znaczy?? możesz dokładniej czyli musze wiedzieć jakie mam ip i tam wpisać jako domyślnie (get_string)??? w join musze wpisać ip hosta tak??? a przekierować na hosta to jak??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Halo jest tu kto?? Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Start > Uruchom... > cmd > ipconfig I masz adres IP komputera w sieci LAN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 No i moje ip(host) musze wpisać join??? Jest taka opcja zeby serverem była strona internetowa(chodzi mi o to zeby gra działała bez przerwy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 No na siłę to i strona może być ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Czyli co czeba zrobić jakiś plik dać na strone czy tylko podłączyć się pod ip tej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Musisz wykupić serwer dedykowany. To koszt jakichś 600zł co miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Wiesz, na siłę to możesz nawet w JavaScripcie napisać taki serwer - tylko nie będzie to wydajne. Poza tym, większość serwerów jest Linuxowa - windowsowe są rzadkością i kosztują krocie. Do tego, z wiedzą jaką posiadasz i tak nic nie osiągniesz - to są takie rzeczy, których w tydzień nie da się pojąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ok, wiecej narazie pytań nie mam.dzięki za wytłumaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Musisz wykupić serwer dedykowany. To koszt jakichś 600zł co miesiąc. lubisz zniechęcać ludzi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Wcześniej było 200. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 No i moje ip(host) musze wpisać join??? Jest taka opcja zeby serverem była strona internetowa(chodzi mi o to zeby gra działała bez przerwy)? czy ty cokolwiek wiesz o komputerach? Klient(join jak ty to nazywasz) za pomoca numeru IP odnajduje w sieci komputer serwer(host). Strona internetowa to tez serwer ktory po polaczeniu sie z nim poprzez IP, ktore jest u operatora internetowego przetlumaczone na adres DNS (np. gmclan.org) wysyla do ciebie odpowiedni plik(strone). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Musisz wykupić serwer dedykowany. To koszt jakichś 600zł co miesiąc. No, a nie da się przez założenie darmowej strony np adres.hpu.pl ??? czy ty cokolwiek wiesz o komputerach? Klient(join jak ty to nazywasz) za pomoca numeru IP odnajduje w sieci komputer serwer(host). Strona internetowa to tez serwer ktory po polaczeniu sie z nim poprzez IP, ktore jest u operatora internetowego przetlumaczone na adres DNS (np. gmclan.org) wysyla do ciebie odpowiedni plik(strone). 1.dzięki, czyli dobrze mówiłem? 2.chciałem wiedzieć jak to się robi. 3.Na gmclan.org jestem niecałe pół roku, więc mam prawo mało wiedzieć, a prędzej się tym nie interesowałem, bo niepotrzebne mi było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 testowałem na innym kompie i też nie działa o co chodzi??? działa sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 No, a nie da się przez założenie darmowej strony np adres.hpu.pl Zaznaczyłem Ci słowo klucz. Nie da się mieć SAMOCHODU kupując GRABIE. Nie da się mieć SERWERA do gry zakładając STRONĘ. Zakładając już nawet, że masz ten dedykowany serwer, to zapewne jest to serwer linux, a więc serwer gry musisz napisać w jakimś języku programowania który pozwala na kompilację do linuxa (a Game Maker nie pozwala), do tego serwer obługiwany jest z konsoli (terminala) i nie ma możliwości wyświetlania grafiki, zatem musi to być aplikacja konsolowa. Wymaga to więc także wiedzy, jak w ogóle obsługiwać terminal linuxowy. Jak powiedziałem - w dzień, tydzień ani miesiąc tego nie zrobisz. Trzeba naprawdę lat nauki, aby to wszystko opanować. Gdyby dało się to zrobić w tydzień, to bym dawno pływał w basenie wypełnionym dolarami w mojej willi w Dubaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 dziekuje, zycze ci tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi