LionX Dagger Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Tytuł: basic 3D engine example Widząc że ostatnio tyle tematów na temat 3D, postanowiłem wydać taki mały prosty silniczek z podstawowymi funkcjami jak mouse look FPP i TPP, wykrywanie kolizji, grawitacje, i "cień" :P plus parę drobniejszych efektów nadających levelowi ładniejszy wygląd, a i jest jeszcze uproszczony system wczytywania leveli Download GMK 66KB: >>Download<< Download EXE 1103KB: >>Download<< update: gmk exe Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Poza dziwnym skakaniem jest super :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Super!! 5/5 :thumbsup: Żebym to jeszcze czaił ale ok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ooo no pieknie :). Bardzo proste i efekt też ładny. Bardzo ładnie to wszystko wyglada :gnysek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Mały dodatek do engine example opracowałem nieco lepszą kamerę TTP nie jest idealna ale częściowo wykrywa już ściany gmk exe Edit : i to chyb ostatnia kamera jaką robię do tego exampla jest to połączenie zmuszenie kamer TPP i FPP do współpracy czyli jeśli odległość pomiędzy ścianą, graczem a kamerą jest zbyt mała przełącza się na kamerę FPP i no odwrót gmk exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Sorka za double posta ale dzięki @ediepl udało mi się wreszcie naprawić kamerkę ttp-ftp do prawidłowego wykrywania kolizji,co sprawia że jest to najciekawsza do tego engina kamera ttp i raczej lepszej nie będę w stanie napisać :P zresztą sami sprawdzicie :) gmk exe Edit: to żem się pośpieszył z wynikiem X.x mam mały błąd wymagający poprawy jak się z nim uporam to jeśli nikt nie skomentuje, nowe pliki zamieszczę w 2 edicie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Bdb. 5/5! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 jak powiedziałem tak zrobiłem i ten mały błąd poprawiłem :) gmk exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi