Elevator Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Yo otoz mam taki problem, mam 2 viewy 'na sobie', i chce, zeby niektore objekty nie wyswietlaly sie na viewie numer2 :rolleyes: Jak to zrobic? :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Może tak: GML //===step if(x>view_xview[2]) visible=false; else visible=true; Nie gwarantuję, że kod jest poprawny. Nigdy czegoś takiego nie robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 nie działa -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czy to działa tak? Masz dwa viewy na sobie i możesz przechodzić z jednego do drugiego, na przykład, po naciśnięciu jakiegoś klawisza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Nie, drugi view to pomniejszony pierwszy view umiejscowiony w lewym dolnym kacie viewa pierwszego ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Minimapa ? Strasznie nie wydajny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czyli musisz stworzyć dwa obiekty jeden w dużym view, a drugi w małym. Wtedy kod powinien zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Powinien, ale nie działa :D @Edit Opisze wam to trochę bardziej, 2 view to minimapa, a problem jest taki ze mi interface (powiedzmy inventory) ukazuje sie nie tylko na 1, ale i na 2 viewie =/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 GML if (view_current == 0) { draw_sprite_ext(..... } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 @Nowy Tak, dziala :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 A nie lepiej użyć przykładu na minimapę który jest w dziale download? O tym mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi