Mentoss Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 W jaki sposób spauzować (prawie)wszystkie czynności gry bez jej zawieszania ? Pętli while(true) próbowałem - zawiesza. Potrzebuję zatrzymać pętlę for w taki sposób, aby zamroziło aż do otrzymania odpowiedzi z serwera, ale jednocześnie nie zawiesić całej gry... żeby nadal można było zrzucić ją do paska, przesunąć okno itd. Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Stycznia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 zdeaktywuj wszystkie obiekty, poza tym, który je ponownie zaktywuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 tak, ale jak zatrzymać samego siebie w połowie pętli ?? mam sobie zwykłą for: GML var i; for(i=0;i<=steps;i+=1) { // (...) oraz zatrzymanie aż do otrzymania odpowiedzi z serwera / danych serwera / pliku itp. } ma w danym momencie pętli zatrzymać się i czekać na odpowiedź bez zawieszania gry. Edit: Głupie pytanie... mam. THX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 W pętli while ( true ) możesz przecież wywoływać eventy obiektów oraz odświeżać ekran lub wywoływać zdarzenia draw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Sprawdzaj co stepa czy coś przyszło. Jeśli tak to zmienna=true robisz ifa i w nim te wszystkie czynności które chcesz mieć po odebraniu wiadomości. btw. Możesz zrobić w pętli pętle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 ok. sory. Mam już dzi,ęki. Deactivate działa niemal bezbłędnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Pętla while ma takie coś jak break; Próbowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 tak, ale zawiesza. Nie zadziała ci break, jeżeli jest zawieszone... Ok. No spam. Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi