Roki Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Mam sobie Router D-LINK, jakiś z 2005 roku, wszystko było okej, aż tu nagle kompy w sieci lokalnej co jakiś czas tracą połączenie, co może być problemem? Update routera może załatwić sprawe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Spróbuj go zresetować (wyłącz i włącz), u mnie działa nie wiem jak w innych routerach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Próbowałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Sprawdź też czy nie masz jakiegoś limitu czasu online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Też mam takie problemy. Ale wyczaiłem dokładnie kiedy tak się dzieje. Mianowicie kiedy laptop mamy jest połączony. Nie zawsze coś się chrzani, ale bardzo często. Na oko co jakieś 5 minut. Wtedy wszyscy w domu nagle tracą połączenie. I cholera wie od czego. Ale potrafi to wkurzyć człowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Nie mam limitu online. Platek -> U mnie są 3 kompy w sieci to pada, zawsze były 3, tylko teraz tak się dzieje. Net pada na sekundke/dwie, nie czuć jak się przegląda strony, ale GG/Steam/YT to widać że pada :( Jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Na infie wykładowca mówił coś że komputery podłączone do rutera walczą o transfer, i może dojść do takich przerywań jak internet jest wolny a któryś z kompów generuje duży ruch, czy jakoś tak powiedział. Ja mam 3 kompy podłączone do rutera i też miałem takie problemy. W moim przypadku okazało się że winowajcą tego problemu był utorrent na lapie taty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ta teoria o "dużym ruchu" może być prawdą ;o Jak sam jestem to nie pada, jak są 3 kompy to dopiero się jaja dzieją, ale czy to możliwe że router od tego że jest stary stracił możliwość "zarządzania" tym łączem? Normalnie tak się nie działo, od jakichś 6 dni tak mam ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ja też tak kiedyś nie miałem, a teraz użeram się z tym już co najmniej rok. A jest to denerwujące jak z kimś gadam i nagle mama się łączy i mi pada. :/ Ale nawet jak ona nic nie robi to i tak pada więc cholera wie co ten jej laptop wyrabia za cuda niewidy na kiju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Wydaje mi się że jest jakiś program do zarządzania transferem, tylko nie pamiętam jak się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja używam netpeeker na wszystkich kompach i kontroluję je co jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Może pomoże :P Dzięki wszystkim za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi