TO_mek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam! Czy można z poziomu kodu sterować tym co jest w Game Information (F1)? Chodzi mi o taką sytuację że to najlepsze miejsce do wpisywania pomysłów i różnych zapisów podczas tworzenia gry a niekoniecznie powinno to być wyświetlane osobom postronnym a zwyczajnie w świecie zapominam przy tworzeniu exe to wyczyścić. Chciałbym aby albo z poziomu kodu całkowicie wyczyścić zapiski albo zastępować je w locie innymi. Da się tak (jak tak to jak)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Em. Jednak polecam notatnik. Po co sobie utrudniasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Odznacz w opcjach (Global Game Settings >> Other) pozycję "Let <F1> show the game information", jeśli teraz nigdzie w kodzie nie będziesz sam tego pokazywał ("game_info()") to jesteś _bezpieczny_ i _nikt_ nie powinien się do tego dobrać. Zawartości zmieniać się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 @up można, ale trzeba się babrać - utwórz plik - zapisz do pliku - load_info - usuń plik. jeśli chcesz najlepszy sposób na notatki zrób tak : stwórz plik w notatniku, wpisz w nim ".LOG" bez cudzysłowów, zapisz, zamknij. Za każdym razem kiedy go otworzysz do pliku doda się aktualna data i godzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 mi nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TO_mek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 mi nie działa. Pewnie wpisałeś .LOG jako nazwa pliku a nie w samym pliku :) Wyłączenie działa i to mi powinno wystarczyć na razie a co do osobnego pliku to nie za bardzo mi tak pasuje bo często przesyłam źródło do kolegi i z powrotem i dopisujemy dokonywane zmiany. Z osobnymi plikami łatwo się pogubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Global game settings -> Info Tam też możesz wpisywać notatki. Tekst stamtąd nie jest w ogóle widoczny ani dostępny w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 zrobiłem plik log.txt i plik log.log i tu i tu było w środku .LOG i w żadnym nie zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaraz Ci prześlę na PW ten plik. E: Już przesłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi