Dudeski Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Tytuł: Squares Gatunek: Zręcznościowa Opis: Za pomocą myszki sterujemy białym kwadracikiem. Mamy za zadanie jak najdłużej wytrzymać na planszy oraz zdobyć jak największą ilość punktów. Jeżeli zdobędziemy więcej niż 1000 punktów będziemy mogli dopisać się do listy najlepszych wyników. Na pomysł gry wpadłem sprzątając dysk :) Życzę miłej gry. Aby rozpocząć klikamy na biały kwadrat. Download: http://www.gmclan.org/up6833_3_Squares.html http://www.andreas.comyr.com/index.php?nr=squares Rozmiar pliku: 1.40 MB Autorzy: Programowanie: Andrzej Kowol (nicki Andrzej560/Dudeski) Fabuła: Andrzej Kowol (nicki Andrzej560/Dudeski) Grafika: Andrzej Kowol (nicki Andrzej560/Dudeski) Muzyka: z różnych gier (m.in Perfect Cherry Blossom, Mega Man X, Shatterhand...) Screeny: http://www.gmclan.org/up6833_6_squares.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Cóż, prosta grafika, ciekawa muzyka. Daje 4/5. Jedyny mankament to, że ten zielony kwadrat porusza się ciutke za szybko. Powinieneś jeszcze jakieś bonusy dodać. Hah, udało mi się zdobyc 1060 pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Gierka kiepska. Zielony kwadrat porusza się za szybko, nasz kwadrat jest za duzy, gra jest trudna. Nie zachwyciła mnie. 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jak dla mnie poziom gry jest okej, co do samej gry jest ona nudna, na parę minut, nie ma w niej nic nie zwykłego. a po za tym , udało mi się dobić do tysiąca po paru minutach gry. 1299 pkt. -3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Daję 3/5 bo pomimo że nie wciągnęła mnie na długo to jest dobrze wykonana. Mógłbyś dodać jakieś power upy np. spowolnienie tego zielonego kwadracika, albo dodatkowe punkty, dodatkowe życia itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Gra nawet fajna 4/5 Grafika trzyma taki klimacik (tylko oczy trochę bolą) Mogły by być bonusy jakieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudeski Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Dzięki za opinie :) Tak piszecie o tych bonusach, że w wolnej chwili je dorobię. Tylko jakie proponujecie? Ja wymyśliłem takie - 2x - Po jego zebraniu zdobywane punkty są mnożone przez 2 przez 5 sekund -Spowolnienie - przez 5 sekund zielony kwadrat wolniej się porusza -Zmiana ruchów - po zebraniu ruchome-niebieskie kwadraty zmieniają ruch z horyzontalnego na vertykalny i odwrotnie Co jeszcze mogłoby być? Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Może coś w stylu 2x powiększenie się tego białego kwadrata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ja proponuje taki bonus, że gdy sie go wezmie to jest sie nietyklanym(nieśmiertelnym) na 5 sekund ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ja bym proponował by zrobić różne poziomy. Np. że jak się zdobędzie 2000 punktów to by się kolejny poziom odblokował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudeski Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zmniejszyłem prędkość zielonego kwadrata i nałapałem kilka tysięcy punktów. Nie grało się zbyt przyjemnie :( Wielkość zielonego kwadrata nie ulegnie zmianie. Wszystko jest 32x32 a zbyt łatwa gra nie jest przyjemna. Dorobię bonusy takie jak wspomniane wcześniej mnożnik punktów na 5 sekund, spowolnienie zielonego na 3, +500 punktów Co 10 sekund będą pojawiać się bonusy Co do dodatkowych poziomów to myślałem o tym, ale nie jestem zbyt dobry w projektowaniu poziomów :) W "Heli Retro" raczej losowo wstawiałem przeszkody niż z zamysłem artystycznym :P http://games.softpedia.com/get/Freeware-Ga...eli-Retro.shtml A i dodam jeszcze tryb dla dwóch graczy ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ujdzie, dam 3/5 , jak się zapisać w najlepszych wynikach ??? , bo nie rozkminiłem tego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudeski Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Musisz mieć ponad 1000 punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 gmclan - forum gdzie gra z 10-sekundowym gameplayem ma takie same noty jak logiczno-zręcznościowa platformówka... Gra raczej słaba. Najciekawsze we wszystkim jest to, że można zmienić utwór. Ubogie. Z czasem irytuje. 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter11 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dobry był by bonus że po prostu wszystko (zamraża). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 gmclan - forum gdzie gra z 10-sekundowym gameplayem ma takie same noty jak logiczno-zręcznościowa platformówka... gmclan - portal z niezależnymi produkcjami i forum, gdzie piętnastolatki nie wstydzą się promować swoich chorych zboczeń. Co do gry to naprawdę wolę dziesięć sekund gejmpleju niż takie coś. 3/5 bo widać, że nie było robione na odwal się jak reszta gierek ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 @I am vader Przecież wysokość oceny nie zależy od gatunku gry. Na przykład 4/5 może podstać prosta zręcznościówka, ale także super odjechany shooter top down, więc nie widzę zależności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudeski Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Wersja 2.0 http://www.gmclan.org/up6833_3_Squares2.html Dodałem trzy bonusy: -mnożnik punktów przez 2 -500 punktów -spowolnienie zielonego Przesunąłem o 5i5 pikseli napisy Oraz tryb na dwóch graczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ściągłem. Odpalając spodobał mi się obrazek ładowania. Potem menu... fajne kwadraty w tle. Klikam, odpalam singla... fajnie. Padłem 3 razy i znudziło mi się. Odpaliłem multi, żeby zobaczyć, o co chodzi. Zaczynam i... zielony stoi w miejscu, ja trzymam się w okolicy startu i tak wbiłem chyba z 1000 punktów... ale fajnie. Da się zmienić muzyczkę, co jest fajne. High - scores wbudowane w GM'a są brzydkie i nie pasują do całości. Podsumowując, najfajniejsze jest tło i muzyczka. Zielony jest za szybki i ogólnie nie wiem, o co chodzi. Żadnego bonusa nie spotkałem. 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 @I am vader Przecież wysokość oceny nie zależy od gatunku gry. Na przykład 4/5 może podstać prosta zręcznościówka, ale także super odjechany shooter top down, więc nie widzę zależności. Tyle że w tej grze nie ma nic do grania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi