Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 www.pigames.pl1. Aktualny skład Pure Indie Games:Psichix - programista c++, glsl, arb-assembler, php, xhtml, css, javascript/jquery/webgl, masm, webdeveloperpi1er - programista, głównie phpwaxx - programista c++, c#ANtY - programista c++, grafik, kierownik, designer, animacje2. Kogo szukamy:Grafik 2D - elementy gui, postacie (rzut top-down), elementy otoczenia (rzut top-down)Dźwiękowiec - wyszukiwanie odpowiednich dźwięków z darmowych zbiorów w internecie lub ich tworzenie/nagrywanieMuzyk - tworzenie utworów Jeden grafik nie musi sam wykonywac wszystkich tych rzeczy, tyczy się to wszystkich. Przyjmujemy też inne osoby do studia, wyżej wypisane są tylko stanowiska potrzebne do aktualnych projektów.3. Co zyskujesz dołączając do nas: -Doświadczenie -Zarobek adekwatny do spełnionych obowiązków, zależny od budżetu projektu -Zapełniasz swoje portfolio -Pomagasz zabłysnąc Polsce na światowej scenie gamedevu4. Projekty:Glorious - multiplayerowa turowa strategia - http://www.indiedb.com/games/gloriousUnnamed TDS - top-downowa strzelanka we wczesnej fazie rozwoju, nad tym projektem pracują Psichix i Exigo (grafika itp.)5. Nasze ukończone projekty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jakbyście robili co nie freeware to ja chętnie jako programista C++. To tylko tak na wszelki wypadek, bo z tego co widzę nie potrzebujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Akurat Glorious całkowicie freeware nie będzie :) Co do tdsa to nic jeszcze nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Wal jak się skusisz. Do programowanie co nieco myślę, że do zaoferowania mam, a pieniążków nigdy za wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 O Glorious - gra jedna wielka dziura ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 przepisywana jest i usprawniana, don't worry kofel ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Oj PsichiXie , tak samo jak don't worry z soullandem ? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 soulland przecież jest tworzony nadal. praca nad nim idzie wraz z rozwojem silnika, w końcu pod niego była i jest robiona obecna wersja :) pamiętaj że ten projekt to nie byle mmo, na dodatek programowany przez jedną osobę, dla tego się ciągnie już 3 rok :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja wam mogę nadal robić bity jak chcecie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja mogłem robić dla włas aplikejszyns w delphi i pascal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 mozesz sie nadac, zrobilbys aplikacje obracajaca klataki animacji w sprajtsecie o 90/180/270 stopni, wszystkich w danym folderze :) jesli to ma znaczenie klatki wielkosci 120x120 i ulozone kolejno w poziomie sprajta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Oj PsichiXie , tak samo jak don't worry z soullandem ? : ) To nie Psichix kieruje projektem, więc nie porównuj do soullanda ;) @Kofel: dlatego ją przepisujemy @Ludzix: bedziesz po 22 na gg? @Moe: programistów to już trochę mamy, ale w sumie (poza waxxem) nikt nie ma na nic chwili czasu więc może... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 nie wiem czy się nadam, czy dałabym radę. Narysowałam próbnego kamulca. Nie wiem czemu ale tu jest wszędzie taka delikatna mgiełka, zwłaszcza na kamieniach, to zrobiłam wersję z taką mgiełką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 fajnie wyszlo. mgielka zwana bloomem - popularny efekt HDR podchodzacego pod antyaliasing. byla bys chetna tworzyc konceptarty takze? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 fajnie wyszlo. mgielka zwana bloomem - popularny efekt HDR podchodzacego pod antyaliasing. byla bys chetna tworzyc konceptarty takze? :) czyli co? (tak wiem, noob jam) ten bloom jest już zawarty w grafice, czy "nakłada" go gra? (uhahaha, jestem mistrzem w byciu noobem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 jesteś po prostu nieobeznana w temacie gier - tego od kobiet akurat się nie wymaga, one właśnie częściej zajmują się stroną artystyczną produkcji. konceptart - szkic, rysunek, obraz malowany, przedstawiający to co ma się ukazać w grze, a czego faktycznie nie ma jeszcze, na przykład postacie głównych bohaterów, lokacji (miejsc) w grze, itp. Przykład: http://media.giantbomb.com/uploads/6/62830...ge_03_super.jpg a efekt robi gra, grafiki zaś są surowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 jesteś po prostu nieobeznana w temacie gier - tego od kobiet akurat się nie wymaga, one właśnie częściej zajmują się stroną artystyczną produkcji. konceptart - szkic, rysunek, obraz malowany, przedstawiający to co ma się ukazać w grze, a czego faktycznie nie ma jeszcze, na przykład postacie głównych bohaterów, lokacji (miejsc) w grze, itp. Przykład: http://media.giantbomb.com/uploads/6/62830...ge_03_super.jpg a efekt robi gra, grafiki zaś są surowe ta Pani ma być w grze? :D czemu nie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja mogę robić muzę jakby się Ludzix obraził czy coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 @Shil: kamień bez blooma bardzo fajny. Wyślij na pw swoje gg to zagadam koło 22. @programista: też podaj gg :) EDIT: Shil oficjalnie dołączyła do naszego studio EDIT2: no i programista jako muzyk, czyli szukamy jeszcze dźwiękowca, bo grafika do jednostek pewnie póki nie będzie grywalnej wersji nie znajdziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Też bym chciał coś robić ale coś mi się zdaje, że za wysokie progi :<<<< Już mnie Shil zmiotła, a psysiowego języka nie znam. Mogę być Pakłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Też bym chciał coś robić ale coś mi się zdaje, że za wysokie progi :<<<< Już mnie Shil zmiotła, a psysiowego języka nie znam. Mogę być Pakłem? Ja jestem pakłem Twoje ikonki by się przydały do następnych czarów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 nie wiem, czy o tym wiesz, ale skoro wkleiłeś tu obrazek ze swojego avatara z tym samym adresem, to zmieni się on za każdym razem, gdy zmienisz ava Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Shil to dziewczyna?! Jeśli tak to przepraszam, ale jestem przyzwyczajony do samych facetów na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 mozesz sie nadac, zrobilbys aplikacje obracajaca klataki animacji w sprajtsecie o 90/180/270 stopni, wszystkich w danym folderze jesli to ma znaczenie klatki wielkosci 120x120 i ulozone kolejno w poziomie sprajta Eee... da się zrobić taką "aplikację" w GM-ie w pół godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Shil to dziewczyna?! Jeśli tak to przepraszam, ale jestem przyzwyczajony do samych facetów na tym forum. @Jaklub: wiem, ale jakie to ma znaczenie w tym temacie? Takie samo jak post Kofla. @Ferrari: tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Rozumiem że grafikę renderem nie chcecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Eee... da się zrobić taką "aplikację" w GM-ie w pół godziny. to zrob dla nas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Chcę być programistą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Dobra, ale dopiero dziś o max. 16 (zależne, kiedy siądę do kompa), bo przed chwilą przestałem młócić brata w świetnej grze a la Mortal Kombat. Teraz pójdę spać. Dobranoc. E: i dwie rzeczy: 1. jaki format pliku? (będzie szybciej zrobić ten program) 2. kopie zapisać w jednym obrazku (stripe), czy każdą obróconą kopię osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 png w jednym obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi